Ubio se najhumaniji srpski pilot

Izvor: Mondo, 04.Jun.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se najhumaniji srpski pilot

Legendarni pilot Stevan Popov (1947) ubio se juče oko 18 sati u Novom Sadu. Nije poznato zašto je sebi pucao u glavu iz pištolja.

Foto: screenshot/youtube

Iza sebe je ostavio četvoro dece, Stevu, Ivu i Vesnu, iz prvog braka, i Jelenu iz drugog.

Sahrana čuvenog novosadskog pilota biće u subotu na Gradskom groblju, javio je novsadski portal "021".

Steva Popov 23 godine bio je pilot Jata, a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Najplemenitiji podvig učinio je sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. kada je obavio prvi let na liniji Beograd - Sarajevo, koje je gorelo zbog rata koji je tada počeo u Bosni i Hercegovini.

Popov je za mesec dana svakodnevnih letova uspeo da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.

Ponovo se o njemu govorilo juna iste godine kada je iz Stokholma vratio fudbalsku selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva na kojem im je bilo zabranjeno da igraju.

Avionu nije davana dozvola za poletanje, niti za snabdevanje gorivom. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova "plavi" su, nakon svih peripetija, bezbedno stigli u Beograd.

Popov, inače otac dugogodišnjeg kapitena rukometaša Vojvodine Steve Popova, svoj poslednji intervju dao je portalu 021.rs

Tada je govorio o svojoj dugogodišnjoj borbi za budućnost Aerokluba Novi Sad i čenejskoj aerodroma. Već su se nazirali finalni projekti rekonstrukcije aerodroma, ali je ova iznenadna nesreća sve zaustavila, piše portal 021.rs

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.