NS: Pilot izvršio samoubistvo

Izvor: B92, 04.Jun.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pilot izvršio samoubistvo

Legendarni pilot Stevan Popov (68) juče oko 18 časova izvršio je samoubistvo u Novom Sadu.

Popov je život okončao pucnjem iz pištolja, javlja 021.rs.

Iza sebe je ostavio četvoro dece: Stevu, Ivu i Vesnu iz prvog braka i Jelenu iz drugog braka. Sahrana čuvenog novosadskog pilota biće u subotu na Gradskom groblju.

Steva Popov je 23 godine bio pilot "Jata", a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA.

Najplemenitiji podvig učinio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. kada je načinio prvi let na liniji Beograd - Sarajevo, koje je buktalo pred oružanim dejstvima, i kada je za mesec dana svakodnevnih letova uspeo da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.

Ponovo se o njemu govorilo u junu iste godine kada je iz Stokholma vratio fudbalsku selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva na kojem im je bilo zabranjeno da igraju. Avionu nije davana dozvola za poletanje, niti za snabdevanje gorivom. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova "plavi" su, nakon svih peripetija, bezbedno stigli u Beograd.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.