U zdravom telu zdrav duh: Nema više oslobađanja od fizičkog u školi

Izvor: BKTV News, 21.Feb.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zdravom telu zdrav duh: Nema više oslobađanja od fizičkog u školi

Za one koji zbog bolesti nisu u stanju da rade vežbe, predviđeno je da rade prezentacije ili na drugi način, u skladu sa mogućnostima, učestvuju na času.

Učenici petog razreda osnovne škole ubuduće će imati dva časa fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i čas i po sportskih aktivnosti, saznaje Tanjug u Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja koji radi predlog nastavnog plana i programa.

Škola je u obavezi da realizuje taj čas i po sportskih aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u skladu sa svojim mogućnostima.

Sportske aktivnosti se neće posebno ocenjivati, već će uticati na ocenu iz fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Novina je i to što učenici više neće moći da budu oslobođeni fizičkog.

U okviru fizičkog vaspitanja biće uvedeno i zdravstveno obrazovanje, a predmet će se zvati fizičko i zdravstveno vaspitanje.

"U okviru tog predmeta učiće se o zdravim stilovima života, pravilnoj i zdravoj ishrani. Neće biti obuhvaćeno reproduktivno zdravlje, jer će se o tome učiti u okviru biologije", kažu u Zavodu.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

ZDRAV ŽIVOT ZA NAJMLAĐE: Obavezna sportska aktivnost u školama, nema više izbegavanja fizičkog!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2017

Nema više oslobađanja od fizičkog u školi, svi će morati da učestvuju u sportskim aktivnostima..Učenici petog razreda osnovne škole ubuduće će imati dva časa fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i čas i po sportskih aktivnosti, saznaje Tanjug u Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.