Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sopoćanima i Končulu nema peticije protiv patrijarha

BEOGRAD - Informativna služba Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske saopštila je juče da "monasi manastira Sopoćana sa svojim igumanom (osim trojice bratije), kao ni monahinje manastira Končula sa mati Minodorom nisu potpisali i podržali antickrveni tekst i peticiju protiv Njegove Svetosti Patrijarha Irineja i Svetog arhijerejskog Sinoda".

U saopštenju je navedeno da tu peticiju "ovih dana širi jedna grupa monaha i iskušenika, najčešće uzimajući potpise bez čitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << samog teksta".

Ovo pismo koje je objavljeno na antickrvenim sajtovima nisu podržali ni ostala najveća bratstva i sestrinstva u Eparhiji raško-prizrenskoj, jer se njime otvoreno ustaje na poredak Srpske pravoslavne crkve, ličnost patrijarha Irineja i Svetog Arhijerejskog sinoda, a tobože u znak podrške episkopu Artemiju, navedeno je u saopštenju.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije administrator Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, posetio je manastire Sopoćane i Končul, saopštila je Informativna služba te eparhije.

 

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.