Izvor: Danas, 22.Mar.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzajamne optužbe

Zvanična informativna služba Eparhije raško-prizrenske (ERP) juče je kritikovala bratstvo manastira Svetih arhangela kod Prizrena zato što su se povodom kanonskih mera, koje im je izrekao privremeni administrator episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić), oglasili saopštenjem za javnost, u kojem su objavili da prihvataju kazne, ali da sinodske odluke o uvođenju privremenih mera uprave u ERP i dalje smataju nekanonskim.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

U Sopoćanima i Končulu nema peticije protiv patrijarha

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2010, 07:01

BEOGRAD - Informativna služba Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske saopštila je juče da "monasi manastira Sopoćana sa svojim igumanom (osim trojice bratije), kao ni monahinje manastira Končula sa mati Minodorom nisu potpisali i podržali antickrveni tekst i peticiju protiv Njegove Svetosti...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.