Tiršova 2 važna za čitav region

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tiršova 2 važna za čitav region"

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom o projektu izgradnje nove Univerzitetske dečije klinike "Tiršova 2" i obnovi i opremanju 20 opštih bolnica u Srbiji, čije je finansiranje obezbedila ova evropska institucija.
Na sastanku je rečeno da će u izgradnju "Tiršove 2" iz kredita Razvojne banke biti uloženo 54 miliona evra, od čega je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za radove predviđeno 30 miliona evra, a za nabavku neophodne opreme 24 miliona evra, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Guverner Razvojne banke naglasio je kako se očekuje da će projekat obnove bolnica u Srbiji uskoro biti odobren i objasnio da se u ovom slučaju radi o veoma fleksibilnom modelu finansiranja koji isključuje složene procedure, a da je Srbija prva država u regionu u kojoj će ovaj model biti primenjen.
Premijerka Brnabić zahvalila je guverneru Vencelu na dobroj saradnji i podršci Razvojne banke projektima u zdravstvu.
Obnova, opremanje i modernizacija bolnica i zdravstvenih ustanova imaju za nas prioritetni značaj, a pre svega klinika "Tiršova 2" koja je važna ne samo za Beograd i Srbiju, već i čitav region, ocenila je predsednica Vlade.
Osim modernizacije zdravstvenog sistema u Srbiji, premijerka je naglasila značaj obnove i modernizacije škola i ustanova kulture, ističući da je to od prioritetne važnosti za ovu vladu i nju lično.
Na sastanku je razgovarano i o finansiranju projekta izgradnje Koncertne dvorane u Beogradu, za koju je u toku izrada projekta akustike.
Sagovornici su se složili da će izgradnja ove dvorane imati izuzetan značaj za razvoj kulture i turizma u Beogradu ali i čitavoj državi. 
Istaknuto je da je Srbija u saradnji sa Razvojnom bankom učinila dosta i na modernizaciji i pobolkšanju zatvorskih kapaciteta, kao i u sprovođenju Regionalnog stambenog programa za rešavanje pitanja raseljenih, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obezbeđen novac za izgradnju Tiršove II i obnovu oko 20 bolnica

Izvor: B92, 02.Okt.2018

Za izgradnju Univerzitetske dečije klinike "Tiršova II" iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope biće uloženo 54 miliona evra, od čega je za radove predvidjeno 30 miliona evra, a za medicinsku opremu 24 miliona evra, saopštio je danas kabinet predsednice Vlade Srbije.

Nastavak na B92...

Brnabić:  Tiršova važna ne samo za Beograd i Srbiju, već i čitav region

Izvor: Danas, 02.Okt.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom o projektu izgradnje nove Univerzitetske dečje klinike "Tiršova II" i obnovi i opremanju 20 opštih bolnica u Srbiji, čije je finansiranje obezbedila ta evropska institucija. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.