Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za izgradnju Tiršove 2 od Razvojne banke 54 miliona evra

Za izgradnju Univerzitetske dečije klinike "Tiršova 2" iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope biće uloženo 54 miliona evra, od čega je za radove predviđeno 30 miliona evra, a za medicinsku opremu 24 miliona evra, saopštio je danas kabinet predsednice Vlade Srbije.

Na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić i guvernera Razvojne banke Rolfa Vencela dogovorena je obnova i opremanje dvadesetak opštih bolnica.

Rolf Vencel izrazio je očekivanje da će taj projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obnove bolnica biti uskoro odobren, a kako se navodi u saopštenju, Srbija je prva država u regionu u kojoj će ta banka primeniti "veoma fleksibilan model finansiranja koji isključuje složene procedure".

Brnabić je Vencelu zahvalila na saradnji i odobrenim projektima i dodala da je za vladu koju vodi i nju lično veoma značajna obnova i modernizacija škola i ustanova kulture.

"Obnova, opremanje i modernizacija bolnica i zdravstvenih ustanova imaju za nas prioritetni značaj, a pre svega klinika 'Tiršova' koja je važna ne samo za Beograd i Srbiju, već i čitav region, ocenila je predsednica Vlade.

Na sastanku je razgovarano i o finansiranju projekta izgradnje Koncertne dvorane u Beogradu, za koju je u toku izrada projekta akustike.

"Istaknuto je da je Srbija u saradnji sa Razvojnom bankom učinila dosta i na modernizaciji i poboljšanju zatvorskih kapaciteta, kao i u sprovođenju Regionalnog stambenog programa za rešavanje pitanja raseljenih", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.