Sukhoi Superjet 100 potvrdio mogućnost poletanja sa kratkih pista

Izvor: TangoSix.rs, 12.Jul.2017, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukhoi Superjet 100 potvrdio mogućnost poletanja sa kratkih pista

Od početka jula 2017. godine Sukhoi Superjet 100 uspešno obavlja letove ka aerodromu Broma u Švedskoj, jednom od najstarijih aerodroma u Severnoj Evropi, saopšteno je iz kompanije Superdžet International.
Kako navode, za razliku od većine evropskih aerodroma, Broma ima relativno kratku pistu od 1660 metara i nalazi se unutar samog grada. Kako bi sleteo na taj aerodrom ovom Superdžetu potrebno je svega 1425 metara čak i pod maksimalnom dozvoljenom težinom sletanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> – Unapređene performanse poletnja potvrđene su tokom procesa sertifikacije i rezultat su niza akcija usmerenih na poboljšanja SSJ100 na zahteve kupaca. U okviru korisničke flote, letelica je nadograđena tzv. B100 opcijom – motorom sa povećanim potiskom, izvršena je optimizacija softvera avionike i unapređen je sistem za upravljanje zakrilcima – što je omogućilo da se smanje minimalne dužine poletanja i sletanja. – objašnjavaju iz Superdžeta.
Nivo buke ne viši od 89 decibela / Foto: Superjet International Takođe, jedan od glavnih zahteva “Brome” u potpunosti je ispunjen: smanjenje nivoa buke u okolini zbog kuća koje se nalaze nedaleko od piste. Kompanija Sukhoi Civil Aircraft, proizvođač SSJ100, uvela je u praksu nivo buke ne viši od 89 decibela kada se meri iz tri različite tačke, što je u potpunosti u skladu sa ICAO Aneksom 16, kažu iz Superdžeta.

The post Sukhoi Superjet 100 potvrdio mogućnost poletanja sa kratkih pista appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.