Izvor: RTS, 17.Apr.2021, 20:07

Stefanović: "Migovi-29" iz Belorusije stigli u Srbiju

Remontovana dva aviona "mig 29" stigla su iz Belorusije u Srbiju, potvrdio je za RTS ministar odbrane Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović je gostujući u Dnevniku 2 naveo da je to deo dogovora predsednika Aleksandra Vučića sa predsednicima Rusije Vladimirom Putinom i Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i dodao da zahvaljujućim tim dogovorima Srbija ima impresivno ratno vazduhoplovstvo.

"Dva remontovana 'miga 29' stigla su u Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Belorusije. Oni su stigli rasklopljeni, tako se transportuju i oni će u narednom periodu biti u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva", dodao je Stefanović. 
Ministar je gostujući u Dnevniku RTS-a  naveo da su građani Srbije tokom vežbe "Odgovor 2021" imali priliku da između ostalih vide i "Mi-35" helikoptere, za koje kaže da su impresivna snaga naše vojske - naše zemlje.
Podvukao je i da su na današnjoj vežbi prikazana savremena borbena sredstva i naoružanje, kojima je naša vojska danas opremljena.
"Mogli ste da vidite i platforme 'Mali Miloš', i 'Veliki Miloš', 'Lazar' i 'Pasars' - i sve ono što je gađalo danas", rekao je ministar i dodao da će u narednih godinu, dve još naoružanja koje se razvija biti prikazano. 
Istakao je i da su pripadnici MUP-a i Vojske pokazali da Srbija može da se osloni na njih u ratu, kao što se svakog dana oslanja na njih u miru.
"Mogli ste da vidite koliko smo kao zemlja napredovali i osnažili naše snage. Kako smo dobro izveli vežbu u veoma složenim uslovima. Mogli ste da vidite kako su naši piloti helikoptera i svi ovi ljudi koji su upravljali 'pancirom' kao novim sredstvom, tenkovima, oklopnim transporterima, višeciljnim bacačima, raketama tipa 'plamen' bili skoncentrisani i precizni", navodi Stefanović.
Govoreći o združenom dejstvu on je istakao da se sve više se menjaju okolnosti, pretnje postaju hibridne, i dodao da sve može biti bezbednosni izazov i pretnja.
"Važno je da su svi dobro uigrani u sadejstvu", rekao je ministar.
Dodaje da su svi spremni da u svakom trenutku štite interes i bezbednost građana Srbije.
Gost Dnevnika 2 je naveo i da se predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić uverio da je srpska policija spremna da po njegovom naređenju odmah postane borbeni deo oružanih snaga Srbije.
"Dobili smo visoku ocenu predsednika Srbije koji je rekao da je izuzetno zadovoljan onim što je prikazano na oba poligona i svi smo ponosni i na tu ocenu i na ono što su naše jedinice mogle da pokažu", naveo je ministar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Migovi 29 iz Belorusije stigli u Srbiju

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su dva remontovana "miga 29" stigla iz Belorusije u Srbiju.

Nastavak na N1 televizija...

Dva remontovana "miga-29" stigla iz Belorusije u Srbiju

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021

Dva remontovana aviona "mig 29" stigla su iz Belorusije u Srbiju, potvrdio je za RTS ministar odbrane Nebojša Stefanović...Belorusija je donirala Srbiji četiri "miga 29" koji su remontovani u beloruskom 558. Vazduhoplovnom zavodu u gradu Baranoviči...Prethodno je i Rusija donirala Srbiji šest ovih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.