Šta za pacijente znači izgradnja puta između Hitne pomoći i KCS-a

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta za pacijente znači izgradnja puta između Hitne pomoći i KCS-a

U toku je rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije koja je počela prošle godine, a koja obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade. Deo tog posla jeste i izgradnja puta između Hitne pomoći i Kliničkog centra, koji je više od puta s obzirom na to da povezuje dve zdravstvene ustanove važne za veliki broj pacijenata. Direktor Kliničkog centra Srbije prof Miliko Ašanin navodi da to za pacijente znači brži i lakši dolazak. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Miliko Ašanin je gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a naveo da je Klinički centar Srbije posle 40 godina dobio najbrži, najkraći, direktan pravac i prilaz sa auto-puta u dvorište KCS-a.

"To za naše pacijente i sanitete znači mnogo. Pacijenti brže stižu, brže se sprovodi dijagnostika i terapija, pacijenti mogu biti spašeni", ističe Ašanin.
Dodaje da više desetine saniteta dolazi iz Beograda i unutrašnjosti u Klinički centar Srbije.
"Tako da je ovaj prilaz sa auto-puta izuzetan važan da se zaobiđu gužve u gradu i da se pristupi iz Kneza Miloša, Nemanjine i iz ulice Oslobođenja zaobiđu i da se ovim putem brzo i direktno stigne u Klinički centar Srbije", objašnjava direktor KCS-a.
Dodaje da će ovaj put imati više namena.
"U prvom trenutku on će se koristiti za potrebe gradilišta rekonstrukcije KCS značiti mnogo da veliki šleperi i kamioni ne prolaze kroz grad već idu direktno na gradilište ali već se propuštaju prioritetna vozila - vozila hitne pomoći, saniteti", objašnjava Ašanin.
Dodaje da se radovi na novoj kuli privode kraju i da uskoro počinju radovi u PET Centru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle 40 godina Klinički centar Srbije dobio direktan prilaz s autoputa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije, koja povezuje tu zdravstvenu ustanovu sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći...Dužina saobraćajnice iznosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.