Posle 40 godina Klinički centar Srbije dobio direktan prilaz s autoputa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 40 godina Klinički centar Srbije dobio direktan prilaz s autoputa

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije, koja povezuje tu zdravstvenu ustanovu sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

Dužina saobraćajnice iznosi 350 metara, a njen najveći značaj je što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč, na primer o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i akušerstvo.

Ministar Lončar kaže da će do porodilišta, zahvaljujući novoj saobraćajnici, pacijenti stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se, kako kaže, izbeći gužve u ulici Kneza Miloša.

On je dodao da saobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Inače, put čija je izgradnja počela u martu obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova.

Ministar Stefanović podseća da je MUP nabavio novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, navodeći da je brzina, kada je reč o spašavanju života, značajan faktor.

"Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks noža, gama noža, pokazuje da razmišljamo da stvorimo uslove da se pacijenti u Srbiji leče kao bilo gde drugde u svetu. Za pripadnike policije je to takođe značajno, zbog specifičnosti posla. Skraćivanje vremena do lekara znači veća šansa da se nekom spasi život", rekao je Stefanović.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja, ali i lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službencima, ali i svim građanima Srbije.

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milko Ašanin izjavio je povodom rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, koja je počela prošle godine i obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade, KCS posle 40 godina dobio najbrži, najkraći, direktni pravac i prilaz s auto-puta u dvorište Kliničkog centra.

Izgradnja ovog puta između Hitne pomoći i KCS deo je rekonstrukcije, a RTS navodi da je on više od puta s obzirom na to da povezuje dve zdravstvene ustanove važne za veliki broj pacijenata.

Ašanin je u Jutarnjem Dnevniku RTS kazao da novi put za pacijente znači brži i lakši dolazak.

"To za naše pacijente i sanitete znači mnogo. Pacijenti brže stižu, brže se sprovodi dijagnostika i terapija, pacijenti mogu biti spašeni", rekao je Ašanin.

On je rekao da više desetine saniteta dolazi iz Beograda i unutrašnjosti u Klinički centar Srbije.

"Tako da je ovaj prilaz s auto-puta izuzetan važan da se zaobiđu gužve u gradu i da se pristupi iz Kneza Miloša, Nemanjine i iz ulice Oslobođenja zaobiđu i da se ovim putem brzo i direktno stigne u Klinički centar Srbije", objasnio je direktor KCS.

Ašanin je dodao da će ovaj put imati više namena.

"U prvom trenutku on će se koristiti za potrebe gradilišta rekonstrukcije KCS značiti mnogo da veliki šleperi i kamioni ne prolaze kroz grad već idu direktno na gradilište, ali već se propuštaju prioritetna vozila - vozila hitne pomoći, saniteti", kazao je Ašanin.

On je rekao i da se radovi na novoj kuli privode kraju i da uskoro počinju radovi u PET Centru.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REKONSTRUKCIJA VAŽNE SAOBRAĆAJNICE Aššanin: Posle 40 godina KCS dobio direktan prilaz s autoputa (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Jul.2019

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Miliko Aššanin izjavio je povodom rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, koja je počela proššle godine i obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade, KCS posle 40 godina dobio najbržži, najkraći, direktni pravac i prilaz s autoputa u dvoriššte Kliničkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.