Srbija i Majkrosoft obezbedili legalan softver

Izvor: Studio B, 29.Jun.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Majkrosoft obezbedili legalan softver

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i potpredsednik korporacije "Majkrosoft" Alen Krozijer potpisali su ugovor kojim je naučnicima u Srbiji obezbeđeno da u naredne četiri godine rade na softveru vrednom 755.000 dolara.

Đelić je posle potpisivanja ugovora u Vladi Srbije rekao da je krađa softvera isto što i krađa robe u prodavnici i da je ugovorom omogućeno da 11.000 naučnika u Srbiji radi na legalnom softveru.

"Veliki broj softvera >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Srbiji i dalje je nelegalan, a to je isto kao krađa u prodavnici. Potpisali smo izjavu o namerama o saradnji. Srbija će u narednom periodu uložiti značajna sredstva u razvoj informacionih tehnologija", dodao je on.

Krozijer je kazao da je veoma važno zaštititi intelektualnu svojinu i sprovoditi inovacije. "Ugovorom je omogućen naučnicima pristup pravoj moći softvera. Moram da kažem i da sam imresioniran ljudima u Srbiji", rekao je on.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.