Srbija će biti glavna turistička destinacija turistima iz IRANA

Izvor: Blic, 14.Dec.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će biti glavna turistička destinacija turistima iz IRANA

Srbiju će u martu 2016. godine posetiti 700 iranskih turista, najavio je danas u Beogradu predsednik turističke agencije "Iran markaz internacional" Jakub Gasemi.

On je u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem kazao da će, ako se uspostavi avionska čarter linija između Teherana i Beograda, od juna do septembra u Srbiju dolaziti redovne grupe turista iz Irana.

Po njegovim rečima, "Iran markaz internacional", najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iranski turoperater, namerava da Beograd pozicionira kao centralnu tačku za putovanja turista iz Irana po jugoistočnoj Evropi.

Kako je saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomuniklacija Srbije, dolazak predsednika turističe agencije Iran markaz internacional u Beograd je rezultat Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između dve zemlje, koji su u Teheranu prošle nedelje potpisali Rasim Ljajić i potredsednik Irana Masud Soltanifar.

"Iran markaz internacional" sarađuje sa oko 1.700 turističkih agencija u svetu i godišnje realizuje pola miliona turističkih aranžmana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.