Škola traži pomoć Centra za socijalni rad

Izvor: Akter, 08.Sep.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola traži pomoć Centra za socijalni rad

Kruševačka Hemijsko-tehnološka škola će, pošto su tri njene učenice pretukle četvrtu, zatražiti pomoć Centra za socijalni rad i psiho-pedagoških službi osnovnih škola koje su te devojčice završile, kazao je Beti direktor te škole Miroljub Petrović

Tri učenice prvog razreda srednje Hemijsko-tehnološke škole su 3. septembra pretukle vršnjakinju kod teniskih terena, na oko 500 metara od škole, za šta je javnost saznala tek kada je video-snimak objavljen na internetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Na snimku se vidi i kako đaci posmatraju tuču, a neki čak i navijaju.

Direktor škole Miroljub Petrović je agenciji Beta rekao da je škola obavila razgovore s roditeljima i učenicama i održala sastanak Tima za zaštitu od nasilja, i da su danas u školi bili i prosvetni savetnici iz Školske uprave Kruševac.

On je rekao da sledi konsultacija s Centrom za socijalni rad i sa službama osnovnih škola koje su završile učenice koje su učestvovale u tuči.

Tokom tri do četiri naredne nedelje biće pojačan nadzor učenica i čitavih odeljenja, radi zaštite od nasilja.

Petrović je podsetio da je reč o učenicama prvog razreda srednje škole koje su, pre tuče, u školi bile smo dva dana, da se nisu poznavale od ranije i da nije poznat motiv koji je doveo do tuče.

"Naš glavni zadatak sada je da tu decu vratimo u proces obrazovanja i vaspitanja, napravićemo akcioni plan za svaku učenicu, a u rad Tima za zaštitu od nasilja uz stručne službe uključujemo i roditelje", kazao je on.

Kruševačka bolnica je prijavila da je zbrinula maloletnicu s povredama iz tuče, a u policiji je agenciji Beta rečeno da je tuči prethodila svađa u školskom dvorištu, koju je prekinuo školski policajac.

Policija je po prijavi identifikovala učesnice tuče i tome obavestila zamenicu višeg javnog tužioca u Kruševcu, koja je naložila dalje postupanje.

Sa učesnicama tuče policija je obavila razgovor u prisustvu roditelja, o čemu će izveštaj takođe proslediti Višem javnom tužilaštvu, pošto prikupi sve činjenice i okolnosti događaja, naveli su u policiji.

Direktorka centra za socijalni rad, Slađana Čabrić, kazala je Agenciji Beta da se Centar u ovakvim slučajevima uključuje pošto to od njega zatraži Tužilaštvo.

"Razgovaraćemo s roditeljima, utvrdićemo o kakvim je porodicama reč. Moramo da preventivno radimo da bi deca shvatila da ovakvi postupci nisu u redu, da mogu da povrede jedni druge", kazala je Slađana Čabrić.

Ona je najavila i sastanak svih nadležnih institucija da bi se našao najbolji način za preventivno delovanje.

Školske policajce u Kruševcu ima 13 od ukupno 25 osnovnih i srednjih škola.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

BANDA KIK-BOKS DEVOJČICA Ako su deca OVAKVA, kakvi su im tek roditelji?

Izvor: Blic, 08.Sep.2015

KRUŠEVAC - Srbiju je šokirao video-snimak na kojem se vidi kako tri učenice prvog razreda Hemijske škole u Kruševcu tuku drugaricu, nakon uzajamnih verbalnih provokacija zbog noktiju i načina oblačenja, a devojke su se obračunavale oko 500 metara od škole, tako da nije mogao da reaguje ni školski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.