Sindikati: Sav teret krize svaljuje se na leđa zaposlenih

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: Sav teret krize svaljuje se na leđa zaposlenih

Sindikati javnog sektora na nivou Srbije najjoštrije su osudili odluku Vlade o smanjenju plata korisnika javnih sredstava, ocenivši da se tako sav teret krize svaljuje na leđa zaposlenih u javnom sektoru i penzionera i upozorili da će ta privremena mera umanjenja zarada trajati duže od tri godine.
 

Kako navode, „sindikat nije protiv mera štednje, ali ne selektivno, već jednako za sve“.
„Sav teret finansijske i ekonomske krize svaljuje se na leđa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zaposlenih u javnom sektoru i penzionera. Istovremeno vrši se rebalans budžeta u kojem se političkim strankama dodatno izdvaja još 650 miliona dinara a drugima se umanjuju ionako niske plate i zarade“, navodi se u saopštenju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Samostalnog sindikata obrazovanja Srbije, Samostalnog sindikata uprave Srbije, Samostalnog sindikata kulture Srbije, Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Srbije i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije.
Sindikati javnog sektora smatraju da bi se mnogo veći efekti postigli kad bi država uvela sivu ekonomiju u legalne tokove, povecahala naplatu poreza i doprinosa, kada bi se smanjila izdvajanja za političke partije, smanjio broj nepotrebnih agencija, i kada bi se prestalo sa nekontrolisanim političkim zapošljavanjem u državnim organima i javnim službama.
„Sindikat nije protiv mera štednje, ali ne selektivno već jednako za sve. Pokrenuti štrajkovi policije i prosvete su samo početak talasa nezadovoljstva i štrajkova zaposlenih u javnom sektoru“, navodi se u saopštenju.
Izvor: Tanjug
 
The post Sindikati: Sav teret krize svaljuje se na leđa zaposlenih appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Sindikati : Sav teret krize svaljuje se na leđa zaposlenih i penzionera

Izvor: Studio B, 23.Okt.2014

Sindikati najoštrije osudili odluku Vlade o smanjenju plata korisnika javnih sredstava, i upozorili da će ta privremena mera umanjenja zarada trajati duže od tri godine. ..Sindikati javnog sektora na nivou Srbije najoštrije su osudili odluku Vlade o smanjenju plata korisnika javnih sredstava, ocenivši...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.