Sindikat: Uskladiti koeficijente zaposlenima u zatvorima

Izvor: Blic, 29.Sep.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Uskladiti koeficijente zaposlenima u zatvorima

Jedinstvena sindikalna organizacija zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija najavila je danas da će "preduzeti radikalne mere", ukoliko od septembra ne budu ujednačeni koeficijenti zaposlenima u zatvorima i za taj mesec isplaćena stimulacija.

Taj sindikat traži i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova i upozorava da će, ukoliko Ministarstvo pravde "ponovo pronađe rezervni sindikat" koji nije reprezentativan, pokrenuti sudski spor protiv države. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U saopštenju se navodi da su nezadovoljni sastankom sa predstavnicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, sa kojom su početkom februara potpisali Platformu za usklađivanje zarada zaposlenih u upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Određeni broj zaposlenih dobio je povećanje zarada, ali ne i oni koji rade u Službi obezbeđenja, tvrdi Jedinstvena sindikalna organizacija zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

Njima je, kako se navodi, isplaćivana stimulacija oročena do donošenja uredbe koja bi obuhvatila i medicinske tehničare i saradnike zaposlene u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, a koja još nije doneta.

Tako, medicinski radnici u zatvorima imaju niže zarade, ne samo od zaposlenih u opštem režimu zdravstva, nego i od referenata, što je, prema oceni sindikata, nedopustivo imajući u vidu specifičnost poslova koje obavljaju.

Ta sindikalna organizacija je navela da je u Ministarstvu pravde dobila informaciju da su sredstva rebalansom budžeta odobrena, ali da novca za isplatu nema.

U Službi za obezbeđenje zaposleno je 21.000 radnika, koji su podeljeni u pet smena, pa, dodaje se u saopštenju, 12.000 osuđenih i pritvorenih, zapravo, u svakom momentu čuva samo 300 zaposlenih radnika, jer njih 125-or čini komandni kadar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaposleni u zatvorima nezadovoljni

Izvor: B92, 29.Sep.2011

Beograd -- Sindikat zaposlenih u zatvorima preduzeće radikalne mere, ako od septembra ne budu ujednačeni koeficijenti zaposlenima i za taj mesec isplaćena stimulacija...Jedinstvena sindikalna organizacija je navela da je u Ministarstvu pravde dobila informaciju da su sredstva rebalansom budžeta odobrena,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.