Sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Veselića, junaka sa Košara

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2021, 14:05

Sahranjeni posmrtni ostaci Zorana Veselića, junaka sa Košara

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović rekao je da su posmrtni ostaci Zorana Veselića pronađeni i identifikovani prošle godine i pre nekoliko dana preuzeti u Prištini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
– Nastavljamo s aktivnostima vezanim za traganje za nestalim licima. Neke okolnosti, vezane za pandemiju, usporile su taj, svakako težak zadatak s kojim nećemo stati. Pre dva meseca bili smo na Košarama i u Prištini gde smo informacije koje posedujemo podelili s nadležnima i očekujemo da uskoro identifikujemo još lica. Ukupno je oko 570 lica na našoj listi nestalih, od kojih su 24 vojnika. Sa Košara se šest vojnika vode kao nestali i nadamo se da ćemo uskoro, kada budemo radili proveru lokacije koju smo u novembru pokazali privremenim institucijama u Prištini, pronaći još neka tela. To je težak zadatak od koga nećemo odustati ni jednog trenutka. Vojnici koji su dali svoje živote obavljajući najsvetiji zadatak odbrane otadžbine to zaslužuju od nas - rekao je Veljko Odalović. Na grob heroja sa Košara Zorana Veselića, rođenog 12. februara 1972. godine u Sremskoj Mitrovici, danas, 22 godine posle njegove junačke pogibije u redovima 125. herojske brigade,  vence su položili predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Žandarmerije, boračkih organizacija, meštani njegovog rodnog Laćarka, rodbina i saborci. Zoran Veselić je odlikovan Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti. Zastavu Republike Srbije, kojom je bio prekriven kovčeg Zorana Veselića, u znak zahvalnosti otadžbine, iz ruku starijeg vodnika Vladimira Mitnavera primio je Veselićev ujak Stevan Petrović.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.