Šabić konačno dobio kancelariju u Svetozara Markovića 42

Izvor: Blic, Tanjug, 03.Feb.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić konačno dobio kancelariju u Svetozara Markovića 42

Ministarstvo pravde predalo je juče povereniku za informacije i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću na korišćenje prostorije u ulici Svetozara Markovića 42 u Beogradu, koji je ocenio da to predstavlja "prvi dobar znak vlasti u poslednjih nekoliko godina".



Time su se stvorili uslovi za rad službe poverenika, a Ministarstvo pravde i ubuduće će činiti sve da se takvim institucijama obezbede uslovi za rad, saopšteno je iz tog ministarstva. Šabić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio Tanjugu da je do "dobar znak" vlasti, podsetivši da je taj prostor Vlada Srbije dodelila povereniku još pre godinu dana i da je on bio namenjen za rad stare službe poverenika za informacije od javnog značaja, pre njenog proširenja.

On je rekao da se prostorije nalaze jedan sprat iznad dosadašnjih prostorija poverenika u istoj zgradi i da će za rad službe za zaštitu podataka o ličnosti moći da se zaposli još 10 do 12 ljudi. Šabić je podsetio da radi samo sa sedam radnika, dodajući da je pred službom poverenika više stotina nerešenih predmeta.

Skupština Srbije dala je 23. januara saglasnost na akta poverenika za informacije od javnog značaja kojama je omogućeno proširenje delatnosti njegove službe na poslove koji su predviđeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Pravilnik predviđa da će u službi poverenika biti 35 radnih mesta sa ukupno 69 izvršilaca, od kojih su osam državni službenici na položaju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šabić: Efikasniji rad službe

Izvor: B92, 02.Feb.2009, 16:37

Beograd -- Služba Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti dobila dodatne prostorije čime je omogućen efikasniji rad... Ministarstvo pravde, nakon odluke Skupštine Srbije, predalo je Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.