Izvor: Blic, 04.Jun.2023, 18:22

"SUŠTINA JE ISTA - ZNAJU DA JE U NEKOJ ŠKOLI UČENIK TO URADIO" Kako norveški stručnjaci mogu da pomognu deci iz "Ribnikara": Oni su ovo prošli, a 5 stvari je sada KLJUČNO

Uspostavljanje sistema koji pruža konstantnu podršku onome kome je potrebna, relevantni sagovornik "koji će slušati" i "razumeti" pretrpljenu traumu, kompletna psihosocijalna intervencija, saveti onih koji imaju slična iskustva, samo su deo "podrške" koju ćemo dobiti od stručnjaka iz Norveške koji borave u Srbiji, objašnjava za "Blic" sagovornik upućen u razloge posete psihologa i psihoterapeuta iz inostranstva. Kako dodaje, smernice i njihovo iskustvo će biti dragoceno tokom prevazilaženja trauma posle dva masakra, koja su se početkom maja dogodila u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.