Rebić: Brza razmena informacija ključ u borbi protiv kriminala

Izvor: RTS, 12.Dec.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić: Brza razmena informacija ključ u borbi protiv kriminala

Vršilac dužnosti direktora sprske policije Vladimir Rebić izjavio je u Banjaluci da je saradnja sa tamošnjim organima gonjenja u ovom trenutku veoma dobra.
"U prethodne tri godine zajednički smo razmenili preko 8.500 informacija. Uhapsili smo u Srbiji 42 lica po poternicama Bosne i Hercegovine, a u istom periodu je u BiH uhapšeno 27 lica", rekao je Rebić na konferenciji za novinare nakon sednice Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za bezbednost Narodne skupštine RS.

Direktor srpske policije je dodao da su u postupcima ekstradicije iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu isporučene 52 osobe, dok je iz BiH u Srbiju isporučeno 23, saopštio je MUP.
"Ovi podaci jasno pokazuju da se kriminalcima ne isplati činjenje krivičnih dela na području jedne države i sakrivanje na području druge. Naša saradnja daleko je bolja nego saradnja kriminalaca sa ovih prostora", zaključio je Rebić.
Prema njegovim rečima, terorizam, etnički motivisan ekstremizam, organizovani kriminal i korupcija predstavljaju najvećhu bezbednosnu pretnju sa kojom se suočava naš region.
"Jednoglasno smo se složili da pomenute pretnje možemo zajedno rešiti samo brzom, pravovremenom, efikasnom i iskrenom razmenom informacija", istakao je Rebić.
Ukzao je da se razmena informacija odvija se na nivou nacionalnih biroa Interpola i direktnom komunikacijom službi za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rebić: Dobro sarađujemo,kriminalcima se ne isplati skrivanje

Izvor: Blic, 12.Dec.2016

Vršilac dužnosti direktora sprske policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Banjluci da je saradnja sa tamošnjim organizma godnjenja u ovom trenutku veoma dobra...Direktor srpske policije je dodao da su u postupcima ekstradicije iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu isporučene 52 osobe, dok je iz BiH...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.