Radojičić: Nasilje nad ženama da rešavamo zajedno

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić: Nasilje nad ženama da rešavamo zajedno

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, obišao Sigurnu kuću i razgovarao sa ženama koje su u njoj smeštene, poručujući da celokupno društvo mora da se uključi u rešavanje problema nasilja nad ženama.
Radojičić je rekao da Grad Beograd pomaže Sigurnu kuću i opredeljuje sredstva, a da je jedna od najvažnijih stvari kako da se žene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnaže ekonomski, da dobiju posao i žive od svog rada.

"Pričali smo kako grad može još više da pomogne. Jedna od najvažnijih stvari je da se one osnaže ekonomski, da dobiju posao i žive od svog rada. Isto tako, važna je psihološka podrška, jer je vrlo često kod njih samopouzdanje ili poljuljano ili potpuno uništeno. To su dva najvažnija aspekta na kojima moramo svi zajedno da radimo i da im pomognemo", poručio je gradonačelnik Beograda.
Radojičić je dodao kako je potrebno stalno pričati o problemu, a ne samo jednom godišnje, kao i da društvo mora prema nasilju imati nulti stepen tolerancije.
"Sigurna kuća daje značajan doprinos rešavanju problema nasilja nad ženama, od 1996. godine naovamo i mnogo toga je unapređeno, ali, s obzirom na nasilje u prethodnoj godini, moramo da učinimo nove korake i da rešavamo ovaj užasan problem", istakao je Radojičić.
Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević navela je da se posetama ženama, poput današnje gradonačelnikove, šalju poruke da su važne i značajne.
"Davanjem značaja ovom datumu pomažemo ženama, žrtvama nasilja, i direktno i indirektno. Jer one vide da smo svi mi uz njih i da bilo šta da se desi, da ćemo pomoći onako kako one to očekuju. Tu smo da ih podržimo", rekla je Stanojević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.