Radnici pobegli sa gradilišta kad su videli inspektora

Izvor: RTS, 30.Apr.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici pobegli sa gradilišta kad su videli inspektora

Inspekcija pronašla 171 radnika na crno prilikom kontrole gradilišta i ugostiteljskih objekata. Prilikom nadzora na gradilištu u Bloku 65 i 67a oko 55 radnika pobeglo sa gradilišta u trenutku dolaska inspektora.
U kontrolama gradilišta i ugostiteljskih objekata (objekti brze hrane i pekare) na teritoriji Beograda i gradilištima koridora 10 i 11, inspektori rada su 29. aprila zatekli 1.758 radno angažovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoba, od kojih je 171 radila na crno.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, nadzorima je obuhvaćeno 257 poslodavaca, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 48 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i 14 zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti kod poslodavaca donela ukupno 99 rešenja i to 49 u oblasti radnih odnosa i 50 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i pet rešenja o zabrani rada na radnom mestu.
Prilikom nadzora na gradilištu u Bloku 65 i 67a oko 55 radnika pobeglo je sa gradilišta u trenutku dolaska inspektora.
Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu na crno i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore i to pre svega na gradilištima, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U kontrolama na gradilištima 171 neprijavljen radnik

Izvor: Blic, 30.Apr.2015

U kontrolama gradilišta i ugostiteljskih objekata u Beogradu i gradilištima Koridora 10 i 11, inspektori rada su 29. aprila zatekli 1.758 radno angažovanih ljudi od kojih je 171 radila na crno...Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, nadzorima je obuhvaćeno 257 poslodavaca, a zbog utvrđenih prekršaja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.