Radna grupa za sprovodjenje profesionalizacije vojske

Izvor: S media, 16.Jun.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za sprovodjenje profesionalizacije vojske

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za predlaganje aktivnosti i mera za sprovodjenje procesa profesionalizacije Vojske Srbije, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku Srbije" .

Zadatak Radne grupe je da, predloži aktivnosti, mere i rešenja radi donošenja propisa kojima se uredjuje postupanje državnih organa u ovoj oblasti i pruža podrška sprovodjenju procesa profesionalizacije Vojske Srbije

Radna grupa to treba da uradi polazeći od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnovnih strategijskih dokumenata i donetih propisa iz oblasti odbrane koji se odnose na popunu Vojske Srbije, mogućnosti stvaranja aktivne rezerve i prelaska na dobrovoljno služenje vojnog roka,

Za predsednika tog tela imenovan je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Jeftić a članovi su predstavnici ministarstava pravde, unutrašnjih poslova, finansija i rada i socijalne politike.

Radna grupa podnosi izveštaj o radu nadležnom odboru najmanje svakih 60 dana, a Vladi najmanje svakih 90 dana, navodi se u odluci i dodaje stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža Ministarstvo odbrane.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.