Protest osoba sa invaliditetom ispred Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest osoba sa invaliditetom ispred Vlade Srbije

BEOGRAD -

Predstavnici više udruženja civilnih invalida Srbije blokirali su danas saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, ispred Vlade Srbije, tražeći povećanje nadoknade za tuđu negu koja sada iznosi 20.000 dinara.

Predstavnici tih udruženja okupili su se kod zgrade srpske vlade nešto posle 12 sati, posle čega su delegati otišli u Vladu Srbije na razgovor sa predstavnicima ministarstva rada i socijalne politike.

Okupljeni su rekli novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da tu će ostati dok se ne završe razgovori i dok ne budu saznali ishod.

Protest u centru Beograda obezbeđuje policija koja saobraćaj preusmerava u susedne ulice, ali je uprkos tome došlo do "zagušenja" u ulici Kneza Miloša. Za sada na protestu nije bilo incidenata.

Član Izvršnog odbora gradske zajednice paraplegičara Novog Sada Simo Todorović rekao je Tanjugu da traže da im se poveća iznos koji dobijaju za tuđu negu sa 20.000 na iznos prosečnog ličnog dohotka u Srbiji odnosno na oko 39.000 dinara.

On je kazao da su se do sada nadležnom ministarstvu više puta žalili na to da su trenutna primanja nedovoljna i da se nisu povećavala više od pet godina i napomenuo da za razliku od civilnih, vojni invalidi, po istom osnovu, primaju oko 56.000 dinara.

Prema njegovim rečima, i jedni i drugi imaju potpuno iste potrebe i samim tim sleduju im i ista prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u kolicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2011

Osobe sa invaliditetom protestovale su danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, tražeći povećanje iznosa nadoknade za tuđu negu i pomoć i donošenje zakona o invalidnini za civile.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

INVALIDI TRAŽE POVEĆANJE NAKNADE ZA TUĐU NEGU I POMOĆ

Izvor: Kurir, 22.Sep.2011

BEOGRAD - Osobe sa invaliditetom protestuju u centru Beograda ispred zgrade Vlade Srbije tražeći povećanje iznosa nadoknade za tuđu negu i pomoć i donošenje zakona o invalidnini za civile...Predstavnici Protestnog odbora naveli su da se protestu pridružilo oko 300 osoba sa invaliditetom, uglavnom...

Nastavak na Kurir...

Bez dogovora o povećanju naknade za tuđu negu civilnih invalida

Izvor: Blic, 22.Sep.2011

Predstavnici više udruženja osoba sa invaliditetom okončali su danas protest ispred zgrade Vlade Srbije posle neuspelih razgovora sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike o povećanju davanja za tuđu negu koja trenutno iznosi oko 20.000 dinara...Oni su, posle neuspelih pregovora sa...

Nastavak na Blic...

Protest invalida, para nema (FOTO)

Izvor: B92, 22.Sep.2011

Beograd -- Ministarstvo rada i socijalne politike ne može da prihvati zahtev osoba sa invaliditetom da se davanja za tuđu negu povećaju na nivo prosečnog ličnog dohotka...Osobe sa invaliditetom protestovale su ispred zgrade Vlade tražeći povećanje iznosa nadoknade za tuđu negu i pomoć, čija...

Nastavak na B92...

Protest osoba sa invaliditetom

Izvor: Šumadija Press, 23.Sep.2011, 11:16

Osobe sa invaliditetom protestovale juče ispred zgrade Vlade. Ministarstvo rada i socijalne politike ne može da prihvati njihov zahtev da se davanja za tuđu negu povećaju na nivo prosečnog ličnog dohotka.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.