Prikaz sistema svetlosnog obeležavanja poletno-sletne piste na Batajnici: Za samo 21 godinu aerodromu vraćene sve operativne funkcije

Izvor: TangoSix.rs, 22.Okt.2020, 09:37

Prikaz sistema svetlosnog obeležavanja poletno-sletne piste na Batajnici: Za samo 21 godinu aerodromu vraćene sve operativne funkcije

Kako prenosi Ministarstvo odbrane Srbije, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici završeni su radovi na svetlosnoj signalizaciji. Prikazu sistema svetlosnog obeležavanja juče je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića.
Ministar Vulin je nakon obilaska istakao da je završetkom druge faze radova na signalizaciji ovaj aerodrom povratio 100 posto manevarskih kapaciteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Nakon 1999. godine vraćene u operativno stanje sve funkcije aerodoma. Nadograđeni određeni sistemi koji do sada nisu postojali / Foto: Ministarstvo odbrane Ministar je izjavio da su naši piloti sada dobili najbolju rasvetu, da su obe piste osvetljene i da u svim uslovima, bez obzira da li su noćni ili smanjene vidljivosti na bilo koji drugi način, piloti mogu da izvršavaju svoje zadatke. On je takođe dodao da će se nastaviti sa modernizujemo aerodroma kao i RV i PVO.

Prema rečima pomoćnika komandanta za operacije 204. vazduhoplovne brigade potpukovnika Dejana Bede, reč je o završetku radova na osvetljenju manevarskih površina aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.
– Obe piste su dobile nove sisteme osvetljenja ivičnih svetala, svetala pragova i krajeva piste, kao i vizuelnih uglova prilaza novog sistema PAPI. Stavljena su, takođe, nova svetla prilaznih svetala visokog intenziteta koja omogućavaju prilaz i u lošijim vremenskim uslovima. Ovim sistemom smo zaokružili jednu bitnu fazu i vratili smo u operativnost posle 1999. godine sve funkcije aerodroma i nadograđujemo određene sisteme koje do sada nismo imali – naglasio je potpukovnik Dejan Beda.
Pred poletanje na nočni let helikoptera Gazela / Foto: Ministarstvo odbrane Nakon informisanja o radovima na poletnoj-sletnoj pisti i sistemu svetlosne signalacije, ministar Vulin obišao je elektro-energetski blok koji napaja osvetljenje na pisti i kontrolni toranj na batajničkom aerodromu.
Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjaić i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

 
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Prikaz sistema svetlosnog obeležavanja poletno-sletne piste na Batajnici: Za samo 21 godinu aerodromu vraćene sve operativne funkcije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Aerodrom u Batajnici u punom sjaju posle 21 godine: Završena svetlosna signalizacija FOTO

Izvor: B92, 22.Okt.2020

Beograd -- Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u batajnici završeni su radovi na svetlosnoj signalizaciji...Prikazu sistema svetlosnog obeležavanja sletno-poletne piste prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem...Ministar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.