Vulin: Nastavićemo modernizaciju aerodroma i PVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 07:45

Vulin: Nastavićemo modernizaciju aerodroma i PVO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je erodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" završetkom druge faze radova na signalizaciji povratio 100 posto manevarskih kapaciteta aerodroma.

Vulin je, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem, prisustvovao prikazu sistema svetlosnog obeležavanja sletno-poletne piste na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

"Naši piloti zaslužuju najbolje, sada su dobili najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasvetu, obe piste su osvetljene i u svim uslovima, bez obzira da li su noćni ili smanjene vidljivosti na bilo koji drugi način, oni mogu da izvršavaju svoje zadatke", rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo u saopštenju.

On je naveo da će VS nastaviti da modernizuje aerodrom i Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, ali iznad svega, da će se truditi da se obezbedi bolji život i viši standard svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva.

Prema rečima pomoćnika komandanta za operacije 204. vazduhoplovne brigade potpukovnika Dejana Bede, reč je o završetku radova na osvetljenju manevarskih površina aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

"Obe piste su dobile nove sisteme osvetljenja ivičnih svetala, svetala pragova i krajeva piste, kao i vizuelnih uglova prilaza novog sistema PAPI. Stavljena su, takođe, nova svetla prilaznih svetala visokog intenziteta koja omogućavaju prilaz i u lošijim vremenskim uslovima. Ovim sistemom smo zaokružili jednu bitnu fazu i vratili smo u operativnost posle 1999. godine sve funkcije aerodroma i nadograđujemo određene sisteme koje do sada nismo imali", naglasio je potpukovnik Dejan Beda.

Nakon informisanja o radovima na poletnoj-sletnoj pisti i sistemu svetlosne signalacije, ministar Vulin obišao je elektro-energetski blok koji napaja osvetljenje na pisti i kontrolni toranj na batajničkom aerodromu.

Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik komandanta RViPVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjaić i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikaz sistema svetlosnog obeležavanja poletno-sletne piste na Batajnici: Za samo 21 godinu aerodromu vraćene sve operativne funkcije

Izvor: TangoSix.rs, 22.Okt.2020

Kako prenosi Ministarstvo odbrane Srbije, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici završeni su radovi na svetlosnoj signalizaciji. Prikazu sistema svetlosnog obeležavanja juče je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji komandanta RV i PVO general-majora...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.