Povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama

Izvor: RTS, 23.Mar.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Kikinde Pavle Marov razgovarali su o prioritetima razvoja obrazovanja.
Govoreći o planu upisa u srednje škole, ministar Šarčević je naglasio da je potrebno povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama, jer je odavno jasno da je IT sektor siguran sektor za zapošljavanje.
Zahvalivši ministru na poseti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradonačenik Marov je rekao da je na osnovu onoga što je Ministarstvo pokrenulo poslednjih meseci jasno da se stvari u obrazovanju menjaju nabolje.
Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, tokom posete Kikindi ministar je prisustvovao konferenciji psihologa i tom prilikom istakao da će Centri za stručno usavršavanje biti nosioci obuka zaposlenih u prosveti, a te obuke će za rezultat imati mnogo kompetentnije direktore, nastavnike i saradnike.
Šarčević je zatim Gradonačelnik posetio Gimnaziju ”Dušan Vasiljev”, a zatim i Osnovnu školu ”Vasa Stajić” u Mokrinu.
Nakon obilaska osnovne škole ministar je istako da je reč o veoma uspešnoj školi, koja, uprkos tome što je seoska ima veoma razvijen informatički i robotički deo nastave, i izrazio uverenje da će postati deo projekta E-prosveta.
O planiranim izmenama u oblasti obrazovanja u narednom periodu ministar je upoznao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Severno banatskog okruga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.