Povećati broj odeljenja informatičkog smera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećati broj odeljenja informatičkog smera

Prilikom današnje posete kikindskim osnovnim i srednjim školama, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je sa predstavnicima grada i struke o prioritetima kako u infrastrukturi obrazovnih ustanova, tako i o prioritetima daljeg razvoja obrazovanja.

O planiranim izmenama u oblasti obrazovanja u narednom periodu ministar je upoznao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Severno banatskog okruga.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << IT sektor jedan od sigurnih sektora za zapošljavanje, planom upisa u srednje škole neophodno je omogućiti veći broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama – naglasio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prilikom posete kikindskoj gimnaziji "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinskjoj školi.

Teme razgovora sa domaćinima bila su ulaganja u infrastrukturu, kao i priopriteti u dalji razvoj obrazovanja.

U pratnji domaćina, ministar je posetio i Osnovnu školu "Vasa Stajić" u Mokrinu. Zahvalivši ministru na poseti, gradonačenik Kikinde Pavle Marov podsetio je da je u protekle tri godine kikindska lokalna samouprava, u okvirima rasopoloživog budžeta, godišnje izdavajala oko 30 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju objekata predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

Najavljujući još jednu novinu u okviru reforme obrazovanja, opdnosno tri nova predmeta koja će od nove školske godine imati učenici petih razreda, ministar Šarčević je naglasio da uvođenje novih predmeta možda na prvi pogled ne daje jasnu sliku na koji način će deca u nastavi biti rasterećena.

Ipak, kako je dodao, nije reč samo o promeni imena predmeta, vež se radi o promeni funkcije predmeta, koja dobija pravi smisao kroz same nastavne sadržaje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šarčević: Gimnazije moraju da imaju više odeljenja IT smera

Izvor: Blic, 23.Mar.2017

Potrebno je povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama, jer je IT sektor siguran za zapošljavanje, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević, tokom posete Kikindi...Ministar prosvete Mladen Šarčević i gradonačelnik Kikinde Pavle Marov razgovarali su danas o prioritetima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.