Povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Kikinde Pavle Marov razgovarali su o prioritetima razvoja obrazovanja.

Govoreći o planu upisa u srednje škole, ministar Šarčević je naglasio da je potrebno povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama, jer je odavno jasno da je IT sektor siguran sektor za zapošljavanje.

Zahvalivši ministru na poseti, gradonačenik Marov je rekao da je na osnovu onoga što je Ministarstvo pokrenulo poslednjih meseci jasno da se stvari u obrazovanju menjaju nabolje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, tokom posete Kikindi ministar je prisustvovao konferenciji psihologa i tom prilikom istakao da će Centri za stručno usavršavanje biti nosioci obuka zaposlenih u prosveti, a te obuke će za rezultat imati mnogo kompetentnije direktore, nastavnike i saradnike.

Šarčević je zatim Gradonačelnik posetio Gimnaziju ”Dušan Vasiljev”, a zatim i Osnovnu školu ”Vasa Stajić” u Mokrinu.

Nakon obilaska osnovne škole ministar je istako da je reč o veoma uspešnoj školi, koja, uprkos tome što je seoska ima veoma razvijen informatički i robotički deo nastave, i izrazio uverenje da će postati deo projekta E-prosveta.

O planiranim izmenama u oblasti obrazovanja u narednom periodu ministar je upoznao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Severno banatskog okruga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво