Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja vest: Lisičji Jarak ostaje otvoren, DCV čeka rezultat sudskog spora Vazduhoplonog saveza Srbije i Ministarstva odbrane

Kako je Tango Sixu zvanično saopšteno iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Jarak ostaje otvoren.
Kako se juče u posledpodnevnim časovima srpskom vazduhoplovnom zajednicom raširila informacija da će sportski aerodrom Lisičji Jarak danas biti zatvoren, većina operatera i korisnika najvećeg beogradskog aerodorma generalne avijacije mobilisala se u potrazi za rešenjem i pojašnjenjem spora koji traje od jula ove godine.
Eskalacija spora između Ministarstva odbrane kao >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << vlasnika zemljišta i infrastrukture Jarka sa jedne i Vazduhoplovnog saveza Srbije kao zakupca i operatera aerodroma sa druge strane, pretila je da se slomi preko leđa nekoliko škola letenja i padobranskih klubova koji su ovde bazirani.
Međutim, kako je jutros našem portalu saopšteno iz DCV-a, srpsko vazduhoplovno regulatorno telo neće se mešati u spor dve institucije:
– Ne ulazeći u spor Ministarstva odbrane i Vazduhoplovnog saveza, Direktorat civilnog vazduhoplovstva neće zatvoriti aerodrom Lisičji Jarak.
Mi ćemo sačekati rezultat sudskog spora radi jasne pravne situacije odnosa vlasnika i operatera i shodno tome ćemo postupati po našim zakonskim nadležnostima i prevashodno po standardima bezbednosti letenja. Ali možemo potvrditi da Jarak do daljnjeg ostaje otvoren i ima dozvolu za rad. – rečeno nam je u Direktoratu.
The post Poslednja vest: Lisičji Jarak ostaje otvoren, DCV čeka rezultat sudskog spora Vazduhoplonog saveza Srbije i Ministarstva odbrane appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Reakcije zakupaca sa Jarka na moguće zatvaranje najvećeg beogradskog malog aerodroma

Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016

Kako Tango Six saznaje, spor Ministarstva odbrane i Vazduhoplovnog saveza Srbije(VSS) nastao je zbog nepoštovanja dela ugovora koji se tiče davanja prostora na aerodromu Lisičji Jarak u zakup trećim licima..Sa predstavnicima škole letenja „Linx Aviation“, padobranskog kluba „Fenix“ i „PilotShop.rs“...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.