Reakcije zakupaca sa Jarka na moguće zatvaranje najvećeg beogradskog malog aerodroma

Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije zakupaca sa Jarka na moguće zatvaranje najvećeg beogradskog malog aerodroma

Kako Tango Six saznaje, spor Ministarstva odbrane i Vazduhoplovnog saveza Srbije(VSS) nastao je zbog nepoštovanja dela ugovora koji se tiče davanja prostora na aerodromu Lisičji Jarak u zakup trećim licima.
Sa predstavnicima škole letenja „Linx Aviation“, padobranskog kluba „Fenix“ i „PilotShop.rs“ razgovarali smo o uslovima pod kojima posluju na ovom aerodromu, dosadašnjoj saradnji sa Vazduhoplovnim savezom ali i razlozima za izbijanje spora između VSS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kao zakupca aerodroma i Ministarstva odbrane kao korisnika zemljišta i infrastrukture na Lisičjem Jarku.
– Savez je potpisao ugovor sa Vojskom koji je istekao pre izvesnog broja godina, ali pošto se niko drugi nije javio, taj ugovor je ostao i dalje na snazi. Nama je Savez iznajmio prostorije, tj. dao ih je u podzakup, što u stvari nije smeo da radi. Pri tom naplaćuje – što isto ne bi smeo da radi. Mi možemo da učestvujemo u troškovima održavanja aerodroma, ali Savez ne sme da zarađuje ništa od nas. Tako sam razumeo da stoji u ugovoru između Saveza i Vojske.
Problem je sad, što je Vojska otkazala Savezu ugovor zbog nedomaćinskog ponašanja prema aerodromu jer se ogromna količina novca godišnje inkasira od korisnika, a na Jarku se ništa nije promenilo – imate jedan toalet, hangar koji samo što se nije raspao, aerodrom je mesecima, naročito na početku godine, neupotrebljiv zbog vode na pisti. Treba napraviti master plan kako da se sredi to, a ne plan kako će da se izgradi aerodrom za biznis džetove. Jer Savez jedino što interesuje jeste novac, a to što ljudi lome elise i stajne trapove po pisti njih uopšte ne interesuje – objašnjava Boris Vukadinović, u ime padobranskog kluba „Fenix“.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Vazduhoplovni savez Srbije: Problem je nastao oko vlasništva i načina korišćenja Lisičjeg Jarka

Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016

Nakon iznošenja zvaničnog stava Direktorata civilnog vazduhoplovstva o situaciji između Vazduhoplovnog saveza Srbije (VSS) i Ministarstva odbrane u vezi sa aerodromom Lisičji Jarak, ali i reakcija zakupaca, Tango Six je dobio odgovor i od generalnog sekretara VSS-a, Željka Ovuke..Potvrđeno nam...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.