Izvor: TangoSix.rs, 16.Sep.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazduhoplovni savez Srbije: Problem je nastao oko vlasništva i načina korišćenja Lisičjeg Jarka

Nakon iznošenja zvaničnog stava Direktorata civilnog vazduhoplovstva o situaciji između Vazduhoplovnog saveza Srbije (VSS) i Ministarstva odbrane u vezi sa aerodromom Lisičji Jarak, ali i reakcija zakupaca, Tango Six je dobio odgovor i od generalnog sekretara VSS-a, Željka Ovuke.
Potvrđeno nam je da Lisičji Jarak trenutno radi, objašnjeno da je vlasnik zemljišta aerodroma država Srbija, da je Ministarstvo odbrane zvanično njegov korisnik, da je problem >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << nastao oko vlasništva i načina korišćenja aerodroma i konstatovano da bi njegovo zatvaranje bila „ogromna šteta“ kao i da bi „razlozi tome bili apsolutno nejasni“.
Iz odgovora se, međutim, ne može zaključiti šta konkretno podrazumevaju problemi „vlasništva i načina korišćenja aerodroma“, a ostalo je nejasno i to koji će biti dalji koraci Saveza u rešavanju ove situacije.
Izostalo je i reagovanje Ministarstva odbrane. Njima su poslata pitanja slične sadržine kao i VSS-u, ali do zaključivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.
Odgovor generalnog sekretara VSS-a, Željka Ovuke prenosimo u celosti:
– Obzirom na delikatnost situacije, možemo Vam odgovoriti na sledeći način:
U ovom trenutku za srpsko sportsko i privredno vazduhoplovstvo, najvažnija je činjenica da će se i ubuduće na sportskom aerodromu Lisičiji Jarak odvijati nesmetano aktivnosti klubova i privrednih subjekata (škola, privredne avijacije i slično).
U narednom periodu nas očekuje 62. Državno prvenstvo u padobranstvu, koje je ujedno zadnje ovosezonsko takmičenje na ovom aerodromu (7-9 oktobar).
Zatvaranje aerodoroma bi bila ogromna šteta za vazduhoplovni sport, a razlozi tome bi bili apsolutno nejasni.
Vazduhoplovni savez je 65 godina na tom aerodromu, isključivo jedini nosilac aktivnosti, a problem je nastao oko vlasništva i načina korišćenja aerodroma.
Inače, kako je navedeno u vašim vestima, navodi se da je Ministarstvo odbrane vlasnik, a mi raspolažemo činjenicama da je vlasnik zemljišta država Srbija, a Ministarstvo odbrane je zvanično korisnik istog.
Mi se i dalje iskreno nadamo da će se problem oko aerodroma rešiti na obostrano zadovoljstvo, izvan suda, ali ako tako i ne bude, obavestićemo Vas o tim detaljima naknadno. –
The post Vazduhoplovni savez Srbije: Problem je nastao oko vlasništva i načina korišćenja Lisičjeg Jarka appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.