Posebne mere u GAK Narodni front zbog bolničke infekcije

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebne mere u GAK Narodni front zbog bolničke infekcije

U GAK "Narodni front" otkrivena je bolnička infekcija i na snazi su posebne mere u cilju sprečavanja njenog daljeg širenja. Primaju se samo visokorizične trudnice i porodilje, a zabranjene su posete ležećim pacijentima. Obavljena je dezinfekcija i detaljno čišćenje i nema novih slučajeva infekcije, kažu u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
Infekcija je otkrivena u petak sedmog juna i od tada su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na snazi posebne mere.

"U konsultaciji sa sanitarnim inspektorom Ministarstva zdravlja i epidemiologom Gradskog zavoda za javno zdravlje istog dana su preduzete navedene mere, koje podrazumevaju prijem samo visokorizičnih trudnica i porodilja, kao i obustavu poseta ležećim pacijentima", navedeno je u saopštenju GAK "Narodni front" dostavljenom Tanjugu.
Kako kažu, od petka do danas nije registrovan nijedan nov slučaj infekcije, a iz te klinike obaveštavaju porodilje i javnost da "nema razloga da se širi panika, ali da je neophodno da iz predostrožnosti navedene mere ostanu na snazi još nekoliko narednih dana".
U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da su da su obavešteni o bolničkoj infekciji u "Narodnom frontu" na odeljenju neonatologije, da je obavljena dezinfekcija i detaljno čišćenje i da nema nema novih slučajeva infekcije.
Iz Zavoda navode za da se pojavila bakterija Klebsiela pneumoniae, da se nastavljaju epidemiološka ispitivanja i da je pooštren epidemiološki nadzor. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolnička infekcija u GAK "Narodni front"

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019

Zbog bolničke infekcije od petka se u GAK "Narodni front" primaju samo visokorizične trudnice i porodilje, a posete su obustavljene. Iz "Fronta" poručuju da nema razloga za paniku...U GAK "Narodni front" otktrivena je bolnička infekcija i na snazi su posebne mere sa ciljem sprečavanja njenog daljeg...

Nastavak na Mondo...

Posebne mere u GAK Narodni front zbog bolničke infekcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019

 U GAK "Narodni front" otkrivena je bolnička infekcija i na snazi su posebne mere u cilju sprečavanja njenog daljeg širenja - primaju se samo visokorizične trudnice i porodilje, a zabranjene su posete ležećim pacijentima...Infekcija je otkrivena u petak 7. juna i od tada su na snazi posebne mere..."U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Posebne mere u GAK "Narodni front" zbog infekcije, oglasio se Gradski zavod

Izvor: B92, 10.Jun.2019

U Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZ ZJZ) kažu da su obavešteni o bolničkoj infekciji koja se pojavili u GAK "Narodni front" na odeljenju neonatologije...Iz Gradskog zavoda navode da je obavljena dezinfekcija i detaljno čišćenje i da nema nema novih slučajeva infekcije...U GZ ZJZ navode za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.