Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popravite put i zaustavite pogibije

VALJEVO - Ni loše vreme, ledeni vetar i kiša nisu sprečili članove porodica i prijatelje i komšije nastradalih mladića Veselina Uzunovića (30), Ivice Jeremića (23), Nikole Ivanovića (23) i Aleksandra Jeremića (22) da izađu juče tačno u minut do 12 na mesto tragedije na obilaznicu magistralnog puta M-21, blokiraju put, zapale sveće i polože cveće, očajni što je i posle deset dana put i dalje u istom stanju kao i i u trenutku nesreće, 21. januara.

Otac nastradalog Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jeremića, Miroslav, očajan zbog tragedije svog sina i još trojice mladića, apelovao je na nadležne da reaguju i spreče nove nesreće.

- Ovo je strašno. Bruka je za Valjevo što nam se niko još nije obratio. Poručio bih gradskim ocima da što pre saniraju put, da još neko ne ostane bez dece, poput mene. Odgajio sam sina i ćerku, a danas vidite kako mi je - rekao je Jeremić.

Protestu su prisustvovale Milena i Slavica Stepanović, majka i sestra Aleksandra nastradalog 11. oktobra, na pružnom prelazu u Iverku.

- Došle smo da saučestvujemo u bolu, jer mi smo doživele sličnu tragediju. Niko nam se od pogibije našeg Aleksandra do danas nije obratio iz „Železnica Srbije“ i gradske uprave Valjevo. Ostala su dva Sašina siročeta. Ne pita nas niko imaju li od čega da žive - priča i guši se u suzama majka Milena.

Predsednik Mesne zajednice „Popučke“ Dragan Bogdanović saopštio je nove zahteve i razloge radikalizacije protesta.

- Od gradske uprave Valjeva tražimo da se saobraćajnica zatvori i protiv odgovornih lica pokrenu krivični postupci. Ne bude li to urađeno, blokiraćemo magistralni put M-4 u Popučkama i pružni prelaz Beograd - Bar u ovom selu, kod Iverka gde je na neobezbeđenom pružnom prelazu 11. oktobra 2008. poginuo Saša Stepanović - rekao je Bogdanović.

Istog dana kada je održan protestni skup na obilaznici, zasedao je Savet za bezbednost grada Valjeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest zbog pogibije mladića

Izvor: RTS, 30.Jan.2009, 22:37

Žitelji sela Popučke blokirali obilazni put Valjevo-Užice, gde su 21. januara u saobraćajnoj nesreći poginula četvorica njihovih sugrađana. Meštani pozivaju na odgovornost za stanje kolovoza na obilaznici. ..Rodbina i meštani Popučaka, rodnog sela četvorice mladića koji su 21. januara poginuli...

Nastavak na RTS...

Traže zatvaranje oštećene trake

Izvor: Blic, 31.Jan.2009

VALJEVO - Više od sto meštana Popučki juče je na sat vremena blokiralo saobraćaj na obilaznom putu oko Valjeva, na mestu gde su 21. januara poginuli Veselin Uzunović (30), Nikola Ivanović (23), Aleksandar (22) i Ivica Jeremić (23). Oni su zatražili hitno zatvaranje desne trake puta, na kojoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.