Traže zatvaranje oštećene trake

Izvor: Blic, 31.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže zatvaranje oštećene trake

VALJEVO - Više od sto meštana Popučki juče je na sat vremena blokiralo saobraćaj na obilaznom putu oko Valjeva, na mestu gde su 21. januara poginuli Veselin Uzunović (30), Nikola Ivanović (23), Aleksandar (22) i Ivica Jeremić (23). Oni su zatražili hitno zatvaranje desne trake puta, na kojoj postoji veliki broj ulegnuća, što je i izazvalo tragediju u kojoj su mladići poginuli. Popučanci najavljuju da će blokirati put ka Beogradu i prugu Beograd - Bar ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u roku od 30 dana.

U miru, ali veoma ogorčeni, nakon što su zapalili sveće i ostavili vence i cveće na betonskoj podzidi u koju se nakon sletanja sa puta zakucao „pežo 306" u kom su bili mladići, Popučanci su zaustavili saobraćaj tačno u minut do podne. Na taj način, kako kažu, daju poslednje upozorenje nadležnima za magistralni put M-21 Valjevo - Užice čiji je deo obilaznica „da hitno reaguju i saniraju oštećeni kolovoz kako bi se sprečila neka buduća tragedija".

- Tražimo po hitnom postupku zatvaranje saobraćaja na desnoj traci obilaznice na mestu gde se dogodila tragedija koja je naše naselje zavila u crno, sve dok ne bude završena sanacija oštećenja na kolovozu. Reč je o ulegnućima koja su se pojavila još pre tri godine kada je otkriveno klizište i svakim danom se sve više šire. Tražimo i da nadležne institucije utvrde čija je odgovornost za tako stanje kolovoza i da potom protiv odgovornih pokrenu krivične postupke kod nadležnog tužilaštva - kaže predsednik MZ Popučke Dragan Bogdanović. Popučanci su razočarani i ogorčeni što deset dana od pogibije njihovih mladih sugrađana nije preduzeto ništa da se, sem postojećim saobraćajnim znacima, dodatno obezbedi veliko ulegnuće na obilaznici.

- Put ubica i dalje čeka nove žrtve i to je najžalosnije. I dalje su tu samo znaci koji upozoravaju na opštu opasnost, na oštećenje na kolovozu i na ograničenje brzine na 40 na sat. Nema semafora treptača koji bi trebalo dodatno da upozori vozače na opasnost iako je Savet za bezbednost grada odmah posle tragedije od nadležnih zatražio da ga postave. Sve je isto kao i pre deset dana, nečija savest je zatajila da se ništa ne preduzima bez našeg protesta - ogorčen je Bogdanović upozoravajući da nije postavljena ni zaštitna ograda na delu obilaznice gde je „pežo" sleteo.

- Neka nadležni organi utvrde sve okolnosti pod kojima se dogodila tragedija, ja nisam u stanju da rasuđujem, ali mislim da je put mnogo doprineo tome da izgubimo svoje najmilije. Apelujem da ova oštećenja budu sređena što pre, da drugi roditelji ne ostanu bez svoje dece - poručio je kroz suze Miroslav Jeremić, otac poginulog Aleksandra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.