Pokrajinske službe u pripravnosti povodom izlivanja mulja

Izvor: Blic, 06.Okt.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinske službe u pripravnosti povodom izlivanja mulja

Vlada Vojvodine danas je saopštila da je Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine spremna da u saradnji sa nadležnom inspekcijom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, pravovremeno reaguje i preduzme odgovarajuće mere, ukoliko to bude potrebno zbog izlivanja opasnog mulja u Mađarskoj.

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Slobodan Puzović je, na sednici pokrajinske vlade, istakao da se iz fabrike akumulatora u susednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mađarskoj izlilo oko 600.000 kubnih metara crvenog mulja, u kojem ima opasnih teških metala.

Pošto postoji opasnost da opasne materije preko Dunava dođu i u našu zemlju, nadležni pokrajinski sekretarijat prati novonastalu situaciju i tim povodom je upućen dopis Javnom Preduzeću "Vojvodinašume", upravljaču Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", jer se taj rezervat nalazi u graničnom pojasu i u plavnoj zoni Dunava.

Sličan dopis prosleđen je i Javnom preduzeću "Vode Vojvodine", koje prati kvalitet vode u graničnom pojasu s Mađarskom, uz molbu da nadgledaju razvoj događaja i obaveste Sekretarijat o eventualnim promenama, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Vlada Vojvodine usvojila je danas i informaciju o izradi "Master plana" održivog razvoja Fruške gore, kojim će biti predložena idejna rešenja za zaštitu prirodnih i kulturnih vrednosti tog Nacionalnog parka (NP).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.