Počelo polaganje prijemnih ispita u Kragujevcu - najveće interesovanje za medicinu i informatiku

Izvor: RTS, 30.Jun.2020, 09:17

Počelo polaganje prijemnih ispita u Kragujevcu - najveće interesovanje za medicinu i informatiku

Polaganje prijemnih ispita, prema rasporedu objavljenom na sajtovima fakulteta Univerziteta, obaviće se 29, 30. juna, kao i 1. i 2. jula.
Kandidati su od 24. do 26. juna 2020. godine prijave za upis dostavljali elektronskim putem ili dolaskom u prostorije fakulteta.

Prilikom sakupljanja prijava, kao i prilikom polaganja prijemnih ispita, fakulteti Univerziteta u Kragujevcu poštuju predviđene mere za prevenciju bolesti kovid 19.
Za upis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na fakultete Univerziteta u Kragujevcu u prvom upisnom roku prijavilo se 3.257 studenata, dok je za upis odobreno ukupno 3.674 mesta.
U odnosu na broj predviđenih mesta i na broj pristiglih prijava, najveće interesovanje među budućim brucošima postoji za studije medicine. Za studijske programe na Fakultetu medicinskih nauka predviđeno je ukupno 284 mesta, dok je ovogodišnji broj prijavljenih kandidata 610.
Veliko interesovanje postoji za studijski program Psihologija. Za ovaj zajednički program četiri fakulteta (PMF,FPN,FMN,FILUM), prijavilo se 160 kandidata, dok je predviđeno ukupno 30 mesta.
Među budućim studentima, veliko intereovanje postoji za smer Računarska tehnika i softversko inženjerstvo koji se realizuje na Fakultetu inženjerskih nauka, za koji se prijavilo 154 kandidata, dok je predviđeno 60 mesta.
Za smer Informatika koji se realizuje na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 111 kandidata, dok je predviđeni broj mesta 70.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do 5. jula odluka o polaganju prijemnog za kovid pozitivne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u dogovoru sa Konferencijom Univerziteta Srbije - KONUS i visokoškolskim ustanovama sutra će razmatrati o rešenju polaganja prijemnih ispita za sve kovid pozitivne buduće studente, koji nisu bili u prilici da izađu na polaganje u prvom roku, najavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.