Počela da se porađa u šumi, spasila je hitna pomoć

Izvor: Blic, 21.Okt.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela da se porađa u šumi, spasila je hitna pomoć

KURŠUMLIJA - Hitna služba kuršumlijskog Doma zdravlja spasila je noćas porodilju Draganu Lepović (1978), iz sela Svinjište, koja je počela da se porađa u šumi na putu ka Kuršumliji, rečeno je u Domu zdravlja.

Agenciji Beta su u Domu zdravlja rekli da je porodilja noćas osetila porođajne bolove pa je sa suprugom Goranom iz Svinjišta krenula automobilom ka Kuršumliji.

Svinjište je, međutim, udaljeno od grada oko 45 kilometara i nalazi se na veoma nepristupačnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terenu, pa su se Dragana i njen suprug zaglavili u blatu u šumi.

Dok su pokušavali da izađu iz blata počeo je porođaj, pa je Goran Lepović morao da juri po šumi kako bi našao mesto sa signalom za mobilnu telefoniju da bi pozvao pomoć.

"Signala za mobilni telefon u tom delu šume nema, pa morao sam da trčim po šumi da tražim signal. Srećom, na nekih kilomatar i po od automobila pronašao sam signal i pozvao hitnu službu", rekao je Goran Lepović agenciji Beta.

Hitna služba je ubrzo stigla i Dragana Lepović je prebačena u prokupačku bolnicu gde se odmah porodila i dobila peto dete. Direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević rekla je agenciji Beta da je porođaj prošao bez većih problema.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog lošeg puta porodila se u šumi

Izvor: B92, 21.Okt.2011

Kuršumlija -- Dragana Lepović, iz sela Svinjište, porodila se u šumi, u automobilu koji se zaglavio u blatu. Ona se zaputila u bolnicu u Kuršumliju, koja je na 45 km od sela...Agenciji Beta su u Domu zdravlja rekli da je porodilja noćas osetila porođajne bolove, pa je sa suprugom Goranom iz Svinjišta...

Nastavak na B92...

Počela da se porađa u šumi

Izvor: Mondo, 21.Okt.2011

Hitna služba kuršumlijskog Doma zdravlja spasila je noćas porodilju Draganu Lepović (1978), iz sela Svinjište, koja je počela da se porađa u šumi na putu ka Kuršumili

Nastavak na Mondo...

Mislila sam da ću roditi u sanitetu

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 11:35

Dragana Lepović (33) iz kuršumlijskog sela Svinjište preživela je pravu dramu pre nego što je stigla u prokupačko porodilište. Bolovi su počeli pre zore, selo zabačeno, a bolnica daleko, pa je do porodilišta putovala osam sati i promenila čak tri prevoza, strepeći da li će pre stići do...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.