Petrovaradin u strahu zbog misteriozne pucnjave

Izvor: RTS, 19.Mar.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovaradin u strahu zbog misteriozne pucnjave

Noć u Petrovaradinu protekla je mirno, bez novih slučajeva pucanja na kuće ili automobile, kažu u novosadskoj policiji. Iako su pojačane patrole, stanovnici tog novosadskog naselja i dalje su uznemireni i strahuju za svoju bezbednost.
Policija je pojačala broj patrola u Petrovaradinu, i dalje su na terenu i intenzivno se traga za mogućim počiniocima, rekao je Tanjugu načelnik novosadske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siniša Radaković.

Stanovnici tog dela Novog Sada kažu da se ne osećaju sigurno u svojim kućama i da strahuju za bezbednost, sve dok ne bude uhvaćen napadač koji već nedelju dana puca na njihove kuće i automobile.
Strah među građane posebno uvlači to što nije jasno na koji način su birane mete napada.
Jedna od meta bila je i kuća 56-godišnje Blagice Blažeski u ulici Bukovački dol, u čiji je prozor u nedelju u 21 čas ispaljeno nekoliko metaka.
U prvom trenutku, pomislila je da je neko ubacio petarde u sobu. Međutim, prozori su bili zatvoreni. Blagica kaže da je videla plamen i čula da su ispaljena tri puta tri metka.
Iako slučaj još uvek nije razrešen, kriminolog Zdravko Skakavac smatra da postoje indicije da je reč o tzv. ratnim sindromima.
"Kod nas se to možda tek sad počinje dešavati. Treba biti realan i očekivati da će takvih i sličnih slučajeva biti i u budućnosti", navodi Skakavac.
Policija i dalje intenzivno traga za mogućim počiniocima ovih incidenata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Načelnik PU: Pojačana patrola u Petrovaradinu

Izvor: Danas, 20.Mar.2015, 10:03

Povodom vesti o izrešetanim kućama u Petrovaradinu, gde svake večeri od četvrtka nepoznate osobe ispaljuju rafale čije su mete kuće i automobili, načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković kazao je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na identifikaciji osobe...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.