Izvor: Blic, 12.Dec.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREGOVORI Američki investitori najavili posao za više od 3.000 Nišlija

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da su u toku pregovori sa američkim investitorima iz oblasti naprednih tehnologija, koji bi u gradu trebalo da pokrenu investiciju i zaposle između 3.000 i 5.000 ljudi.

- Oni su veoma zadovoljni uslovima koje mi nudimo, posebno što grad ima Univerzitet i veliki broj stručnjaka - istakao je Bulatović nakon sastanka sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom.

Bulatović je naglasio da Niš ima odličnu saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanijom "Filip Moris" i američkim kutkom.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot podsetio je da su američki investitori do sada uložili u Niš više od milijardu dolara i zaposlili više od hiljadu ljudi.

On je rekao da Američki kutak u Nišu realizuje više od 500 programa iz različiih oblasti, poput obrazovanja, privrede i zdravstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.