[POSLEDNJA VEST] MTU svečano otvara svoje postrojenje u Novoj Pazovi u petak 7. oktobra

Izvor: TangoSix.rs, 23.Sep.2022, 12:43

[POSLEDNJA VEST] MTU svečano otvara svoje postrojenje u Novoj Pazovi u petak 7. oktobra

Kako Tango Six saznaje, postrojenje površine 22.000 kvadratnih metara nemačke kompanije MTU kod Nove Pazove za remont i repraraciju turbo-mlaznih motora i njihovih delova biće svečano otvoreno u petak 7. oktobra.
Svečanim puštanjem u rad matična kompanija MTU Aeroengines zaokružiće tako ciklus investicije u Srbiji koja je započela najavom u maju 2019. godine. Tada je najavljeno da će srpsko postrojenje, inkorporirano kroz poslovni entitet koji se zove MTU Maintenance Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << globalnoj mreži MTU-a dodati „oko 400.000 radnih sati remonta na godišnjem nivou“. Juna iste godine objavljena je lokacija postrojenja i mnogo širi dogovor sa državom i Vazduhoplovnom akademijom u vezi buduće obuke kadra za srpsku podružnicu.
MTU je najavio zapošljavanje najmanje 440 radnika uz naglasak da će u prvoj fazi poslovanja reparirati samo delove motora i slati ih nazad u Nemačku i druge lokacije kao deo njihovog ukupnog remonta / Foto: Jat Tehnika Novi detalji investicije postali su poznati krajem 2019. godine kada su domaći mediji objavili aranžman kompanije sa državom. Najavljeno je da će MTU u Srbji zaposliti najmanje 440 radnika na neodređeno vreme u periodu od 2021. do 2027. godine.
Tango Six je ekskluzivno dobio priliku da čuje više detalja o budućoj strategiji zapošljavanja kompanije koja je počela i sa adekvatnom promocijom svoje buduće kadrovske politike u obrazovnom sistemu. Naš portal je pre tri dana objavio da MTU Srbija nastavlja sa potragom za vazduhoplovne inženjere različitih specijalizacija.
Polaganje kamena temeljca dogodilo se 5. jula 2021. godine, nakon kašnjenja od šest meseci zbog globalne pošasti koja je desetkovala vazduhoplovnu industriju.
MTU je u novembru 2020. godine sa Er Srbijom zaključio šestogodišnji ugovor o održavanju turbo-mlaznih motora.
The post [POSLEDNJA VEST] MTU svečano otvara svoje postrojenje u Novoj Pazovi u petak 7. oktobra appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.