Otvorena nova angio sala na Vojno-medicinskoj akademiji

Izvor: Blic, 21.Okt.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova angio sala na Vojno-medicinskoj akademiji

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Vojno-medicinske akademije (VMA) pukovnik Marjan Novaković otvorili su danas novu angio salu čijim će puštanjem u rad kapaciteti za lečenje srčanih oboljenja te zdravstvene ustanove biti povećani na oko 4.000 pacijenata godišnje.

Pukovnik Novaković rekao je da je poslednjih godina zabeležen veliki porast oboljenja iz oblasti srca i perifernih krvnih sudova zbog čega je potrebno neprestano stručno ali i tehnološko unapređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rada.

- U sklopu toga, mi smo pristupili obnovi naših kapaciteta iz tog domena medicine, i to ne samo za vojne nego i civilne osiguranike - rekao je Novaković.

On je rekao da je VMA, sa dosadašnjim kapacitetima, mogla godišnje dijagnostički i terapijski da zbrine oko 2.500 pacijenata sa koronarnim problemima a da se otvaranjem nove angio sale kapacitet povećava na oko 4.000.

Šutanovac podsetio je da je u poslednje dve i po godine ovo druga novootvorena angio sala, što dokazuje da se Ministarstvo odbrane "suštinski, a ne samo deklarativno" zalaže za poboljšanje uslova rada i kapaciteta VMA.

On je ocenio da će nova angio sala poboljšati uslove lečenja onih kojima je ta pomoć potrebna, i to ne samo ljudi iz sistema odbrane već i civila.

- Aparat koji smo pustili u rad košta oko 65 miliona dinara i za 40 odsto će povećati efikasnost ove ustanove na planu lečenja koronarnih bolesti - rekao je Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.