OTVORENA NOVA ANGIO SALA NA VMA

Izvor: Kurir, 21.Okt.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVORENA NOVA ANGIO SALA NA VMA

BEOGRAD- Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Vojno-medicinske akademije (VMA) pukovnik Marjan Novaković otvorili su novu angio salu čijim će puštanjem u rad kapaciteti za lečenje srčanih oboljenja te zdravstvene ustanove biti povećani na oko 4.000 pacijenata godišnje.

Pukovnik Novaković rekao je novinarima na VMA da je poslednjih godina zabeležen veliki porast oboljenja iz oblasti srca i perifernih krvnih sudova zbog čega je potrebno neprestano stručno ali i tehnološko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << unapređivanje rada.

"U sklopu toga, mi smo pristupili obnovi naših kapaciteta iz tog domena medicine, i to ne samo za vojne nego i civilne osiguranike", rekao je Novaković.

On je rekao da je VMA, sa dosadašnjim kapacitetima, mogla godišnje dijagnostički i terapijski da zbrine oko 2.500 pacijenata sa koronarnim problemima a da se otvaranjem nove angio sale kapacitet povećava na oko 4.000. Ministar Šutanovac podsetio je da je u poslednje dve i po godine ovo druga novootvorena angio sala, što dokazuje da se Ministarstvo odbrane "suštinski, a ne samo deklarativno" zalaže za poboljšanje uslova rada i kapaciteta VMA.

On je ocenio da će nova angio sala poboljšati uslove lečenja onih kojima je ta pomoć potrebna, i to ne samo ljudi iz sistema odbrane već i civila.

"Aparat koji smo pustili u rad košta oko 65 miliona dinara i za 40 odsto će povećati efikasnost ove ustanove na planu lečenja koronarnih bolesti", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je dodao da je za angio salu nabavljen najsavremeniji aparat koji može da se kupi u svetu i izrazio nadu da će, pored pripadnika vojske i civila koji se već leče na VMA, ta ustanova privući i strance i da će konačno početi transfer znanja i u inostranstvo.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova angio-sala na VMA

Izvor: RTS, 21.Okt.2011

U Centru VMA za kardiovaskularnu patologiju otvorena nova angio-sala u kojoj će biti omogućeno lečenje kardiovaskularnih bolesti po najvišim standardima. Salu otvorio ministar odbrane Dragan Šutanovac...Novu angio-salu u Centru Vojnomedicinske akademije (VMA) za kardiovaskularnu patologiju, u čije...

Nastavak na RTS...

Otvorena nova angio sala na VMA

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2011, 07:01

BEOGRAD- Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Vojno-medicinske akademije (VMA) pukovnik Marjan Novaković otvorili su novu angio salu čijim će puštanjem u rad kapaciteti za lečenje srčanih oboljenja te zdravstvene ustanove biti povećani na oko 4.000 pacijenata godišnje...Pukovnik Novaković...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.