Nova angio-sala na VMA

Izvor: RTS, 21.Okt.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova angio-sala na VMA

U Centru VMA za kardiovaskularnu patologiju otvorena nova angio-sala u kojoj će biti omogućeno lečenje kardiovaskularnih bolesti po najvišim standardima. Salu otvorio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Novu angio-salu u Centru Vojnomedicinske akademije (VMA) za kardiovaskularnu patologiju, u čije opremanje je uloženo 65 miliona dinara, otvorio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je rekao da će, zahvaljujući najsavremenijoj opremi koja je ugrađena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << efikasnost u rešavanju koronarnih problema biti povećana za 40 odsto.

Medicinske usluge i novu angio-salu će pored vojnih, moći da koriste i civilni osiguranici istakao je Šutanovac izrazivši očekivanje da će uskoro doći i pacijenti iz inostranstva.

"VMA sve više interesuje strance i nadam se da ćemo konačno krenuti i sa transferom znanja u inostranstvo", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, otvorena angio-sala je druga koja je počela da radi u protekle 2,5 godine. "Ovime smo pokazali da se suštinski zalažemo za poboljšanje uslova rada na VMA" istakao je Šutanovac.

Načelnik VMA Marjan Novaković je rekao da će nova angio-sala doprineti da se broj pacijenata sa godišnjih 2.500 poveća na oko 4.000 lečenih pacijenata.

"Veliki porast oboljenja iz oblasti srca i perifernih krvih sudova zahteva i tehnološki i stručni napredak", istakao je Novaković.

U novoj angio-sali biće omogućena najsavremenija dijagnostika i lečenje kardiovaskularnih bolesti po najvišim standardima.

Centar VMA za kardiovaskularnu patologiju u svom sastavu ima tri angio-sale, od kojih je ova najsavremenija, jer je opremljena i dodatnim aparatima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.