Oteta deca Slavice Burmazović stižu u Beograd

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta deca Slavice Burmazović stižu u Beograd

Troje dece Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug odveo u Iran, danas će stići u Beograd.
U organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, oteta deca Slavice Burmazović vratiće se u Srbiju.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.
Ona će ih dočekati na Aerodromu "Nikola Tesla".
Decu će dovesti naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a biće prisutni i zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.
Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci. On je, međutim, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURIR TV UŽIVO! OTETA DECA SLAVICE BURMAZOVIĆ SLETELA U BEOGRAD: Pogledajte, prve slike i zagrljaj presrećne majke sa decom na aerodromu! USPEH SRPSKE DIPLOMATIJE

Izvor: Kurir, 29.Okt.2019

Posle višegodišnjeg upornog rada srpske diplomatije, deca su se jutros vratila majci Slavici Burmazović u Srbiju, koja ih je nešto posle 10 časova dočekala na aerodromu "Nikola Tesla"

Nastavak na Kurir...

Pobeda! Slavičina deca koju je oteo otac Turčin vraćaju se danas majci u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2019

Na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Mohamada Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović Oteta deca Slavice Burmazović danas će se vratiti u Srbiju, saopštilo je jutros Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.Posle četiri...

Nastavak na Večernje novosti...

Oteta deca u majčinom zagrljaju posle četiri godine; Slavica Burmazović: Ja sam najsrećnija mama na svetu

Izvor: RTS, 29.Okt.2019

Troje dece Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug odveo u Iran, danas su stigla u Beograd. "Ja sam najrećnija mama na svetu", rekla je Slavica Burmazović na Aerodromu "Nikola Tesla". . Četiri godine nakon otmice...

Nastavak na RTS...

Vučić: Idem u Iran, zahvaliću se i na pomoći oko povratka dece

Izvor: Blic, 29.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za mesec dana posetiti Iran i da će se tada, kaže, zahvaliti iranskim prijateljima na angažovanju da se u Srbiju, majci Slavici Burmazović vrate njena deca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.