Optužnica protiv Zorana Marjanovića na doradu

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Zorana Marjanovića "na doradu"

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Apelacioni sud je naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.

Ovo znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanovića već rešenje suda kojim je ona potvrđena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjanovića, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje o potvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

"Prema oceni Apelacionog suda prvostepeno rešenje je doneto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj meri protirečne zbog čega se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno", navela je Piljić.

Marjanović je optužen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivično delo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet meseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

Foto: MONDO/Goran Sivački

Gde je ubijena i KO je ubio Jelenu Marjanović?

- HRONOLOGIJA -

- Nestala je u 2. aprila 2016. godine u subotu u Borči.

- Policija je 3. aprila našla telo pevačice na nasipu u Borči, a članove porodice privela na informativni razgovor.

- Na obdukciji tela pevačice Jelene Marjanović utvrđeno je da je smrt nastupila nakon nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu. Muž Zoran Marjanović otišao na poligraf i zadržan u pritvoru.

- Zoran je pušten iz pritvora 5. aprila. Policija detaljno ispitivala njegov automobil.

- DNK tragovi pronađeni na mestu zločina i ispod Jeleninih noktiju poslati na analizu.

- Pevačica Nada Topčagić saslušana u policiji o pretnjama ubijenoj Jeleni Marjanović.

- Policija je 8. aprila krenula da intenzivno traga za N.R., mladićem zvani Vihor, iz Borče kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubitsvu pevačice. Vihor je nakon nekoliko dana uhapšen u Bosni i Hercegovini, i navodno, kako se ispostavilo, nema nikakve veze s ubistvom. On je prošao poligraf i oslobođen je.

- Beogradska policija saslušala je staricu Radu B. iz Borče u istrazi ubistva. Baka je navodno videla ubicu.

- Policija krenula u intenzivnu pretragu nasipa u Crvenki 12. aprila. Ekipe forenzičara i policijskih inspektora pokušali su da nađu tragove na mestu zločina. Tada je pronađena čizma.

- Izvor iz bezbednosnih službi tvrdi da je Jelenino ubistvo bilo planirano. On navodi da određeni detalji ukazuju da je reč o delu psihopate koga je Jelena Marjanović poznavala.

- Najbliži članovi porodice ubijene Jelene, prema policijskim izvorima, navodno nisu govorili istinu o svom kretanju 2. aprila, kada je pevačica brutalno ubijena. Moguće i da je pevačica ubijena na drugom mestu.

- Beogradska policija isušuje kanal u Borči na mestu ubistva pevačice Jelene Marjanović. Inspektori "češljali" i kuću Marjanovića iz koje je odnet tepih, kao i dve kese.

- Jedna od verzija ubistva koja se pojavila 15. aprila je da je pevačicu ubio robijaš iz Zabele. međuvremenu saslušana bivša supruga Jeleninog muža Zorana Marjanovića.

- I Jelenin dever navodno pod istragom zbog sumnje da prikriva informacije.

- Patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

- Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se temeljno pripremali za likvidaciju Jelene Krsmanović Marjanović, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi, naveli su izvori iz policije.

- Policija je navodno utvrdila da je pevačica ubijena sedam minuta pošto je obavila telefonski razgovor.

- Beogradski mediji javili su 19. aprila da je Zoran Marjanović, muž ubijene pevačice, u noći posle njenog ubistva izbacio je iz porodične kuće nekoliko velikih crnih kesa punih stvari.

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 20. aprila da će ubica pevačice biti uhapšen u roku od 48 sati.

- Detaljno pretresena još jedna kuća u delu naselja Crvenka, ispitani svi vlasnici crnih motocikala.

- Beogradska policija nije isključila mogućnost da je predmet kojim je ubijena Jelena Marjanović bačen u rukavac Dunava, i to u močvaru koja se nalazi sa suprotne strane nasipa na kome je pronađeno njeno telo.

- Policija je veštačenjem stvari odnetih iz kući Marjanovića navodno utvrdila da su oni celokupno pokućstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom.

- Beogradska policija traga za vlasnikomplavog automobila, koji je na dan zločina snimljen nedaleko od mesta na kojem je pronađena mrtva pevačica.

- Tokom istrage ubistva pevačice u MUP­ u Ulici 29. novembra privedeno je desetak ljudi iz Crvenke koji imaju dosije.

- Svekrva ubijene pevačice Jelene Marjanović dala je izjavu policiji 26. aprila i vratila se kući. Mediji prenose nezvanična saznanja da je prošla poligrafsko ispitivanje.

- Policija, po nalogu Tužilaštva, na osnovu podataka s baznih stanica iz sistema mobilne telefonije, proverava vlasnike svih brojeva telefona koji su 2. aprila u vreme ubistva pevačice Jelene Marjanović bili kod nasipa u naselju Crvenka.

- Policajci meštanima pokazivali slike mladića starog oko 30 godina koga su snimile kamere u blizini nasipa 2. aprila, kad je poslednji put viđena Jelena, a traga se i za starijim modelom BMW plave boje.

- Istraga svirepog ubistva nastavlja se proverom privatnih i poslovnih kontakata njenog supruga Zorana Marjanovića.

- Policija počela da ispituje i ljude bliske njenom suprugu Zoranu Marjanoviću. Navodno u ubistvo umešan narko-klan sa Karaburme.

- Razmatra se mogućnost da se raspiše nagrada za informaciju koja bi otkrila ubicu Jelene Marjanović.

- Na trenerci koju je pevačica Jelena Marjanović nosila u trenutku ubistva, forenzičari su našli tragove ženskog DNK koji ne pripada njoj. Kasnije utvrđeno da je to svekrvin DNK.

- Laza Popović iz Crvenke tvrdi da je video Marjanoviće pre brutalnog ubistva i da su sve troje džogirali.

- Operativci beogradske policije u istrazi brutalnog ubistva pevačice Jelene Marjanović, tragaju i za čovekom koji je pre desetak godina motkom usmrtio jednu staricu u Borči, u blizini mesta gde je pronađeno telo pevačice.

- Zoran Marjanović, muž ubijene pevačice, uhapšen je 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je posle ispitivanja (uključujući poligraf) puštan zbog nedostatka dokaza. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je tada da "ima dovoljno dokaza za osuđujuću presudu" protiv Zorana Marjanovića, ali je on potom pušten na slobodu.

- Zoran Marjanović ušao je u rijaliti "Zadruga", ali je potom priveden. Pa ponovo pušten.

- Tokom 2018. godine protiv Marjanovića su podignute dve optužnice - 27. juna je dopunjena optužnica koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge. Marjanović se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On se trenutno brani sa slobode, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

- Marjanović od početka negira da je ubio suprugu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuto rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Marjanovića

Izvor: RTS, 08.Okt.2018

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje. ...

Nastavak na RTS...

Ukinuta optužnica protiv Zorana Marjanovića za ubistvo Jelene Marjanović

Izvor: BKTV News, 08.Okt.2018

Apelacioni sud u Beogradu poništio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović i naložio Višem sudu u Beogradu ponovno odlučivanje...Apelacioni sud u Beogradu je još u julu ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.