Novi Pazar:Zvezde Granda i vatromet

Izvor: B92, 07.Nov.2011, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar:Zvezde Granda i vatromet

Novi Pazar -- Koncertom "Zvezda Granda" u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila IZ u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban Bajrama.

Koncert je održan na centralnom gradskom trgu Gazi isa-beg Ishakovića pred više hiljada građana Novog Pazara i okolnih mesta. Nešto ranije, u mešihatu Islamske zajednice, Zukorlić je održao tradicionalni bajramski prijem na kome se obratio svojim sledbenicima.

U svom prepoznatljivom tonu, muftija je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sporazumom o objedinjavanju islamske zajednice ništa bitno neće promeniti i da će borba Bošnjaka muslimana biti nastavljena.

Sporazum o objedinjavanju islamske zajednice je turska inicijativa koju su podržali reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić i ministri u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić.

Sporazum predviđa ukidanje Rijaseta Islamske zajednice Srbije na čijem je čelu reis ul ulema Adem Zilkić, kao i povlačenje Zilkića i Zukorlića sa čelnih funkcija dve islamske zajednice.

Oni ne bi imali pravo da konkuršu za mesto vrhovnog poglavara jedinstvene islamske zajednice koja bi bila na nivou mešihata i duhovno povezana sa Islamskom zajednicom BiH.

Nacrt sporazuma je u Beograd nedavno, nezvanično, doneo šef diplomatije Turske Ahmet Davutoglu.

Zvaničnici Srbije, visoki funkcioner Demokratske stranke Dragoljub Mićunović i savetnik u Ministarstvu vera Aleksandar Raković su tim povodom izjavili da Islamska zajednica Srbije mora imati centar u Beogradu, kao i da će njeno objedinjavanje biti podržano ako se oko toga slože dve islamske zajednice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezde Granda i vatromet u Novom Pazaru , napisano: 06.Nov.2011, 23:17h , ažurirano: 06.Nov.2011, 23:17h

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2011

Koncertom Zvezda Granda u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila Islamska zajednica u Srbiji Muamera Zukorlića, večeras je u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban Bajrama, jednog od dva najveća verska praznika u islamu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Na Kurban Bajram koncert i vatromet

Izvor: Blic, 07.Nov.2011

Koncertom "Zvezda Granda" u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila Islamska zajednica u Srbiji na čijem čelu je muftija Muamer Zukorlić, sinoć je u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban Bajrama, jednog od dva najveća verska praznika u islamu...Koncert je održan na centralnom...

Nastavak na Blic...

Na Kurban Bajram koncert i vatromet

Izvor: S media, 07.Nov.2011

Sinoć u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban Bajrama, jednog od dva najveća verska praznika u islamu. ..Koncertom "Zvezda Granda" u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila Islamska zajednica u Srbiji na čijem čelu je muftija Muamer Zukorlić, sinoć je u Novom Pazaru obeležen...

Nastavak na S media...

GRANDOVCI ZAPALILI PAZAR NA BAJRAM

Izvor: Kurir, 07.Nov.2011

NOVI PAZAR - Koncertom "Zvezda Granda" u organizaciji Gradske uprave i vatrometom koji je priredila Islamska zajednica u Srbiji na čijem čelu je muftija Muamer Zukorlić, sinoć je u Novom Pazaru obeležen prvi dan Kurban bajrama, jednog od dva najveća verska praznika u islamu...Koncert je održan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.