Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215

Izvor: TangoSix.rs, 14.Dec.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215

Nemačka Savezna policija (Bundespolizei) preuzela je tri teška helikoptera H215, a isporuke četvrtog će uslediti juna 2019. godine. Ove dvomotorne višenamenske Super Pume će ući u upotrebu početkom 2020. godine za podršku Centralne komande za pomorske vanrendne situacije (CCME) koja nadgleda pomorske misije na nemačkoj morskoj obali. Novi helikopteri pridužiće se postojećoj floti od 19 Super Puma.
– Brzina, performanse u letovima >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na velikim daljinama i visoka dostupnost u teškim uslovima helikoptera H215 su odlično prilagođeni zahtevnim potrebama naših pomorskih timova – rekao je Thomas Helbig, glavnokomandujući vazduhoplovne podrške nemačke Savezne policije.
– Imali smo dugo i uspešno iskustvo sa svestranom Super Pumom, i željni smo da nastavimo da letimo na njima u ovoj novoj verziji H215, koja stiže sa najsavremnijim ‘’staklenim’’ kokpitom i četvoroosnim autopilotom – dodao je Helbig.
Ovi vazduhoplovi će dopuniti postojeću flotu Erbas helikoptera nemačke Savezne policije, koja uključuje 42 helikoptera familije H135, 19 AS-332L1 Super Puma, 19 H155 i 8 H120.
– Naši odnosi sa nemačkom Saveznom policijom su započeli još pre pet decenija helikopterima Alouette II i to je danas naraslo na više od 90 Erbasovih helikoptera – rekao je Wolfgang Schoder, izvršni potpredsednik Erbas Helikoptersa za program vlade i program lakih helikoptera.
On je dodao i da su iz kompanije Erbas helicopters zadovoljni što Nemačka nastavlja da ima poverenje u helikoptere Super Puma za svoje policijske i spasilačke zadatke.
Nemačka federalna policija leti svojim vazduhoplovima 365 dana godišnje u obavljanju širokog spektra izvršavanja zadataka kao što su između ostalog zaštita granice, kontrola železničke mreže, pomorske zaštite i odazivanja na prirodne katastrofe, prevoza vrlo važnih osoba i pružanja usluga hitnog medicinskog prevoza.
Federalnoj policiji Nemačke uskoro će se u upotrebi helikoptera Super Puma pridružiti i Helikopterska jedinica policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koja će u narednom periodu nabaviti tri helikoptera ovog tipa.

The post Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.