BEG airport status
Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215 Nakon najnovije nabavke Savezna policija Nemačke imaće 23 helikoptera iz familije Super Puma / Foto: Airbus Helicopters

Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215

Nemačka Savezna policija (Bundespolizei) preuzela je tri teška helikoptera H215, a isporuke četvrtog će uslediti juna 2019. godine. Ove dvomotorne višenamenske Super Pume će ući u upotrebu početkom 2020. godine za podršku Centralne komande za pomorske vanrendne situacije (CCME) koja nadgleda pomorske misije na nemačkoj morskoj obali. Novi helikopteri pridužiće se postojećoj floti od 19 Super Puma.

– Brzina, performanse u letovima na velikim daljinama i visoka dostupnost u teškim uslovima helikoptera H215 su odlično prilagođeni zahtevnim potrebama naših pomorskih timova – rekao je Thomas Helbig, glavnokomandujući vazduhoplovne podrške nemačke Savezne policije.

– Imali smo dugo i uspešno iskustvo sa svestranom Super Pumom, i željni smo da nastavimo da letimo na njima u ovoj novoj verziji H215, koja stiže sa najsavremnijim ‘’staklenim’’ kokpitom i četvoroosnim autopilotom – dodao je Helbig.

Ovi vazduhoplovi će dopuniti postojeću flotu Erbas helikoptera nemačke Savezne policije, koja uključuje 42 helikoptera familije H135, 19 AS-332L1 Super Puma, 19 H155 i 8 H120.

– Naši odnosi sa nemačkom Saveznom policijom su započeli još pre pet decenija helikopterima Alouette II i to je danas naraslo na više od 90 Erbasovih helikoptera – rekao je Wolfgang Schoder, izvršni potpredsednik Erbas Helikoptersa za program vlade i program lakih helikoptera.

On je dodao i da su iz kompanije Erbas helicopters zadovoljni što Nemačka nastavlja da ima poverenje u helikoptere Super Puma za svoje policijske i spasilačke zadatke.

Nemačka federalna policija leti svojim vazduhoplovima 365 dana godišnje u obavljanju širokog spektra izvršavanja zadataka kao što su između ostalog zaštita granice, kontrola železničke mreže, pomorske zaštite i odazivanja na prirodne katastrofe, prevoza vrlo važnih osoba i pružanja usluga hitnog medicinskog prevoza.

Federalnoj policiji Nemačke uskoro će se u upotrebi helikoptera Super Puma pridružiti i Helikopterska jedinica policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koja će u narednom periodu nabaviti tri helikoptera ovog tipa.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Mislav na: Srpsko RV i PVO javno prikazalo novi sistem za elektronsko ratovanje u okviru modernizacije aviona MiG-29SM+

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rafalei-i-migovi-21-zajedno-preletjeli-na-aeromitingu-u-velikoj-gorici/2564176.aspx Sa danasnjeg aeromitinga. Na naslovnoj slici Rafale na stajanci sa zastitom za gumenu masu koja ne sluzi nicemu.

11. May 2024.Pogledaj

Realni na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci koriste besposadne čamce naoružane improvizovanim lanserima raketa vazduh-vazduh, raketne sisteme PVO Patriot Ukrajini želi da pošalje i Rumunija

Ovde su jedini pobednici Ameri i Englezi,dve muve jednim udarcem.Ovim ratom slabe i Rusiju i Evropu.Na sve načine odsecaju Evropu od Rusije jer zna Amerika da kad bi se udružili oni bi postali marginalna sila.Drže Evropu na uzici za topovsko meso.Da li ste vi ljudi svesni da je u zadnje dve decenije u Evropu ušlo…

11. May 2024.Pogledaj

Stojko na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci koriste besposadne čamce naoružane improvizovanim lanserima raketa vazduh-vazduh, raketne sisteme PVO Patriot Ukrajini želi da pošalje i Rumunija

@Vaste Samo sto ne moze.cela vojska i strategija odbrane jedne drzave da se prilagodjava iskustvima iz jednog rata. Ko zna na koji nacin i sa cime ce se voditi sledeci rat na Evropskom tlu, a da ne pricam o ratovima u Aziji ili Africi, u kojima ucestvuju manje vise iste vojske kao i u ovom…

11. May 2024.Pogledaj

DarkYoda na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci koriste besposadne čamce naoružane improvizovanim lanserima raketa vazduh-vazduh, raketne sisteme PVO Patriot Ukrajini želi da pošalje i Rumunija

Tenkovi su itekako efektivni na današnjrm bojištu. Njihova neadekvatna upotreba ih čini neefikasnima. Recimo abrams opremljen trophy sustavom bi definitivno onesposobio lancete. Samo što ih ukrajinci nemaju.

11. May 2024.Pogledaj