Nekoliko gej aktivista privedeno u Moskvi

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko gej aktivista privedeno u Moskvi

Nekoliko gej aktivista privedeno je danas u Moskvi, dok su pokušali da održe nedozvoljeni skup u gradu, javila je agencija Frans pres sa lica mesta

"Želeli smo da organizujemo miran skup. To želimo deset godina ali svaki put dobijemo zabranu", izjavio je jedan od organizatora Nikolaj Aleksejev.

Gej aktivisti nameravali su da održe nedozvoljeni skup kod skupštine grada Moskve. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << napali su ih antigej aktivisti koji su ih gađali jajima.

Policija je intervenisala i privela gej aktiviste i njihove napadače.

Homoseksualci u Rusiji od 2006. godine traže dozvolu za održavanje parade ponosa ali im je svake godine zahtev odbijen.

Rusija, u kojoj se homoseksualnost smatrala zločinom do 1993. i mentalnom bolešću do 1999. godine, usvojila je 2013. zakon prema kojim se zatvorom kažanjava homoseksualna i pedofilska propaganda prema maloletnicima.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.